Cildinizin ışıl ışıl olmasını sağlayacak 5 yiyecek! Bu yiyecekler cildinizi pırıl pırıl yapıyor

Cildinizin ışıl ışıl olmasını sağlayacak 5 yiyecek! Bu yiyecekler cildinizi pırıl pırıl yapıyor
Bu güçlü yiyecekleri düzenli olarak tüketerek cildinizi doğal yollarla besleyebilir ve ışıl ışıl bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sağlıklı ve parlak bir cilt için sadece dışarıdan uygulanan kozmetik ürünler yeterli olmayabilir. Beslenme alışkanlıklarınız da cildinizin görünümünü etkileyebilir. İşte cildinizin ışıl ışıl olmasını sağlayacak 5 güçlü yiyecek:

1. Somon: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan somon, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olur ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.

3285373.jpg

2. Avokado: E vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan avokado, cildinizi besler ve gençleştirir. Ayrıca içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde cildin nem dengesini korur.

3. Yaban mersini: C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan yaban mersini, cildinizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve parlak bir görünüm kazandırır.

4. Badem: E vitamini, manganez ve antioksidanlar bakımından zengin olan badem, cildinizi besler ve yeniler. Ayrıca içerdiği yağlar sayesinde cildin nem dengesini korur.

5. Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, pazı, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler, içerdikleri vitaminler ve mineraller sayesinde cildinizi besler ve canlandırır. Ayrıca antioksidan özellikleriyle cildinizi korur ve parlak bir görünüm kazandırır.

Kaynak:Haber Merkezi