Cizre’de Muhtarlık Seçimi Başkanlık Seçiminin önüne geçti

Cizre’de Muhtarlık Seçimi Başkanlık Seçiminin önüne geçti
Tüm Türkiye 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde hangi şehirde kimin belediye başkanı seçileceğini konuşurken Cizre’de ise başkanlık seçiminden daha çok mahalle muhtarlığı seçimi konuşuluyor.

whatsapp-image-2024-02-21-at-15-10-59.jpeg

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı ve Mahalle Muhtarlığı seçimi için geriye sayım başlarken siyasi partilerde başkan adaylarını tanıtmaya başladı. Cizre’de ise başkanlardan daha çok muhtarlar tanıtılmaya ve konuşulmaya başlandı.

whatsapp-image-2024-02-21-at-15-05-32.jpeg

Yaklaşık 200 bin nüfus ve 18 Mahallesi olan Cizre seçim havasına girmiş durumda. Siyasi Partiler tarafından adaylıkları belli olan Belediye Başkan Adayları seçim bürolarını açmaya ve sahada dolaşmaya başlarken Muhtar Adayları da belediye başkanlarını aratmayacak şekilde afiş ve pankartlar asarak yerel seçimlere hazırlanmaya başladı. Her mahalle için birçok muhtar adayının olduğu ilçede vatandaşlarda kime oy vereceğini ve hangi muhtarı destekleyeceğinin derdine düştü. Kimi yapmış olduğu hizmetlerden dolayı mevcut muhtarı desteklerken kimileri de yeni bir muhtarın mahalleye daha çok hizmet getireceği düşüncesinde biraraya geliyor.

whatsapp-image-2024-02-21-at-15-03-18.jpeg

Vatandaş Muhtarlık için kavga olmasını ve kan dökülmesini istemiyor

Cizre’de bundan önceki yıllarda yaşanan muhtarlık kavgasının bu seçimde yaşanmasını istemeyen vatandaşlar, hem belediye başkanlığı hem de mahalle muhtarlığı seçiminin de demokratik şartlarda yapılmasını ve seçimde her hangi bir tatsız olayın ve kargaşanın yaşanmamasını istediklerini belirtti.

Bundan Önceki yıllarda yapılan seçimde muhtarlık seçimi için Şanlıurfa ili başta olmak üzere birçok yerde muhtarlık makamı için kan döküldüğünü ve insanların zarar gördüğüne vurgu yapan vatandaşlar; Biz Cizreli vatandaşlar olarak her ne sebepten olursa olsun ne kan dökülmesini ne insanların zarar görmesini nede kavga çıkmasını hiçbir şekilde istemiyoruz. Belediye Başkanlığına hangi partinin başkan adayı seçilirse seçilsin. Mahalle muhtarlığına hangi aday seçilirse seçilsin kazanan Cizre olsun. Kazanan halk olsun ve kazanan demokrasi olsun. Bu şiarla hareket edilsin.

whatsapp-image-2024-02-21-at-15-05-31-1.jpeg

Her Sokak ve Her Caddede bir muhtarın afişi yer alıyor

Muhtarlık seçiminin kıyasıya bir mücadele içinde geçeceği Cizre’de Muhtar adayları hem sosyal medyadan hem de yaptıkları afişlerle tanıtımlarını yapmaya devam ediyor. İlçenin her sokağında veya her caddesinde bir mahalle muhtarının afişi duvarları ve sokakları süslüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.