Eve sinen balık kokusunu çıkaran yöntem: Endişe etmeyin bu yöntem kokuyu yok ediyor

Eve sinen balık kokusunu çıkaran yöntem: Endişe etmeyin bu yöntem kokuyu yok ediyor
Balık pişirirken aklınızda bulunması gereken öneriler: Bu teknikle balık pişirirseniz eviniz asla balık kokmuyor

Evde balık pişirdikten sonra oluşan hoş olmayan kokudan kurtulmanın etkili bir yolu var. Bu yöntemle endişelenmenize gerek yok çünkü kokuyu tamamen yok ediyor.

İşte size evde balık kokusunu çıkaran pratik yöntemler:

1. Limon suyu ve sirke karışımı: Bir kaseye limon suyu ve sirkeyi karıştırın ve bu karışımı pişirme esnasında kullanın. Bu yöntem, balık kokusunu engelleyerek evinizi ferahlatır.

2. Tarçın kullanımı: Balık pişirirken tarçın kullanmak da kokuyu engellemek için etkili bir yöntemdir. Tarçın, hoş bir koku yayarak balık kokusunu bastırır.

hq720.jpg

3. Kullan-at kömür: Pişirme esnasında kullan-at kömürü kullanarak balık kokusunu emebilirsiniz. Kömür, kötü kokuları emme özelliği ile bilinir ve bu sayede evinizdeki balık kokusunu hızla yok eder.

ALTERNATİF YÖNTEM

Mandalina, limon, portakal ve greyfurt kabuklarını bir tavanın içinde kavurduğunuzda mutfakta oluşan balık kokularını yok edebilirsiniz. Teflon bir tavaya 1-2 yemek kaşığı siyah kuru çay ekleyip kavurun. Tavadan dumanlar çıkmaya başladığında ocağın altını kapatın. Kavrulmuş siyah kuru çay balık kokusunu emer.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Kaynak:Haber Merkezi