Hazır yufkayla yapılan peynirli böreği lezzetlendiren tüyo. İşte şeflerin 5 sırrı

Hazır yufkayla yapılan peynirli böreği lezzetlendiren tüyo. İşte şeflerin 5 sırrı
Yufka ile yapılan peynirli böreğinizi daha da lezzetlendirmek istiyorsanız, işte şeflerin 5 sırrı!

1. Böreğinizin lezzeti için kaliteli peynir ve tereyağı kullanmaya özen gösterin. Kaliteli malzemelerle yapılan börek her zaman daha lezzetli olacaktır.

2.Yufkaları kullanmadan önce iyice açarak, her katmanı ince bir şekilde yerleştirin. Bu sayede böreğiniz hem daha hafif olacak hem de daha fazla katmanlı bir görünüm kazanacaktır.

3. Yufkaların arasına sürdüğünüz tereyağının miktarına dikkat edin. Fazla tereyağı kullanmak yerine her bir yufka arasına az miktarda sürerek, böreğinizin daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz.

hq720.jpg

4. Böreğinizi fırında pişirirken, üzerinin kızarmasını sağlamak için fırça yardımıyla hafifçe yağlayın. Bu sayede böreğiniz hem daha çıtır olacak hem de görsel olarak daha çekici bir görünüme sahip olacaktır.

5. Böreğinizi fırından çıkardıktan sonra, sıcakken servis etmeniz lezzetini koruması için önemlidir. Ayrıca yanında taze yeşillikler ve nar ekşisi ile servis ederek, lezzetine lezzet katabilirsiniz.

HAZIR YUFKADAN BÖREK TARİFİ

Malzeme Listesi

1 adet ekmek hamuru
150 gr beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
göz kararı ayçiçek yağı (kızartmak için)

(6 Kişilik - 50 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1
Ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurup 12 tane bezeye ayırın.

Adım 2
Beyaz peyniri çatalla ezin.Yıkayıp ayıkladığınız maydanozu ince kıyıp beyaz peynire ilave edin.

Adım 3
Hamur parçalarını elinizin içiyle yuvarlak açın. Hazırladığınız peynirli ve maydanozlu harcı hamurların ortasına ilave edip hamuru yanlarından toplayarak üzerine doğru kapatın. Ayçiçek yağını ısıtın. Hamurları kızartıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

kaynaklar: mynet.com, youtube.com

Kaynak:Haber Merkezi