İbrahim Saraçoğlu'da önermişti... Gözde bitki karabaş otu bakın ne işe yarıyor

İbrahim Saraçoğlu'da önermişti... Gözde bitki karabaş otu bakın ne işe yarıyor
Öğrendiğinizde çok ama çok şaşıracaksınız. Karabaş otunun daha önce duyulmamış faydaları

İbrahim Saraçoğlu'nun önerileri doğrultusunda, bugün sizlere karabaş otunun faydalarından bahsedeceğiz. Karabaş otu, genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve sağlık açısından oldukça faydalı olan bir bitkidir. İçerisinde bulunan yüksek antioksidan oranı sayesinde birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.


Karabaş otunun en bilinen faydalarından biri sindirim sistemine olan olumlu etkisidir. Sindirim sistemini düzenleyici özelliği sayesinde mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve sindirim sorunlarına karşı destek olur. Aynı zamanda bağırsak sağlığını korur ve kabızlık problemlerini hafifletir.

maxresdefault.jpg

KARABAŞ OTU TARİFİ

- Bir fincan suyu orta ateşte kaynatın. - Kaynayan suyun içerisine, bir tatlı kaşığı kurutulmuş karabaş otu atın ve ağzını kapatarak 2-3 dakika daha kaynatın. - Çayı 5 dakika demlemeye bırakın, ardından suyunu süzün. - İçerisine bir tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla limon suyu ekleyerek tüketebilirsiniz

Karabaş otu bitkisi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidan ve antiviral bileşikler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Diş ve Ağız Sağlığı: Karabaş otu bitkisi, diş ve ağız sağlığı için de faydalıdır.

Önemli Not: Her bitkisel üründe olduğu gibi karabaş otunu da, çocukların, hamilelerin ve emziren annelerin tüketmesi kesinlikle önerilmemektedir. Bununla birlikte ciddi hastalığı olanların, kronik hastaların ve hassas bünyelerin karabaş otunu tüketmeden önce mutlaka doktora başvurması gerekir.

Kaynaklar: lezzet.com.tr, cizremgazetesi.com

Kaynak:Haber Merkezi