İstanbullu yatırımcıların yeni gözdesi. Herkes ikinci konutunu oradan alıyor

İstanbullu yatırımcıların yeni gözdesi. Herkes ikinci konutunu oradan alıyor
İstanbul'da yaşayan yatırımcıların son dönemde ilgi gösterdiği yeni bir bölge var: Tekirdağ

Sahip olduğu doğal güzellikler, gelişmekte olan altyapısı ve yatırım potansiyeli ile Tekirdağ, yatırımcıların radarında yerini almış durumda.

Özellikle İstanbul'da yaşayanlar için hafta sonu kaçış noktası olarak tercih edilen Tekirdağ, deniz manzaralı konutları ve doğa ile iç içe yaşam fırsatlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca şehirdeki gelişen altyapı, yeni yapılan yatırımlar ve planlanan projeler de bölgenin değerini arttırıyor.

Tekirdağ'a olan ilgi sadece ikinci konut talebiyle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda bölgede tarım ve sanayi alanında da yatırımlar artıyor. Bu da bölgenin ekonomik potansiyelini yükseltiyor ve yeni iş imkanları yaratıyor.

Yatırımcılar için cazip fırsatlar sunan Tekirdağ, sadece ikinci konut almak isteyenler için değil, aynı zamanda uzun vadeli yatırım düşünenler için de dikkate değer bir seçenek haline geliyor. Gelişmekte olan bu bölgede gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünen herkesin, potansiyelini değerlendirmesi ve bu büyüme trendinden faydalanması önem taşıyor.

İstanbul'dan sıkışan ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyen yatırımcılar için Tekirdağ, yeni gözde destinasyon haline gelmiş durumda. Doğal güzellikleri, gelişen altyapısı ve yatırım potansiyeli ile Tekirdağ, yatırımcılar için önemli bir tercih olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Tekirdağ Türkiye'nin Kuzeybatısında, Marmara Denizinin kuzeyinde tamamı Trakya topraklarında yer alan üç ilden biri, ayrıca Türkiye'de iki denize kıyısı olan altı ilden biridir.

İHA'daki habere göre; Tekirdağ’da diğer satış türleri sonucunda 2 bin 32 konut el değiştirdi. Tekirdağ diğer konut satış türlerinde Türkiye’deki konut satışlarından yüzde 2,4’lük pay alarak 9. sırada yer aldı. Türkiye genelinde diğer konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,7 artarak 85 bin 75 oldu. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 90,6 olarak gerçekleşti. Ocak-Şubat döneminde gerçekleşen diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 artışla 159 bin 468 oldu.

Kaynak:Haber Merkezi