Karası daha faydalıymış... Uzmanlar öneriyor: 1 kaşığı yeterli...

Karası daha faydalıymış... Uzmanlar öneriyor: 1 kaşığı yeterli...
Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlıkları giderek daha fazla insanın gündemine geliyor. Bu bağlamda, bazı bakliyatların önemi her geçen gün artıyor.

Uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen bu besini sadece 1 kaşıkla birbirinden çeşitli yemeklerde kullanmak mümkün...

Günümüzde sağlıklı beslenme alışkanlıkları giderek daha fazla insanın gündemine geliyor. Bu bağlamda, esmer pirinç gibi doğal ve besleyici gıdaların önemi artıyor. Uzmanlar tarafından sıklıkla faydalarından bahsedilen esmer pirinç; hem birçok tarifte kullanılabilir hem de faydaları saymakla bitmez. İşte esmer pirincin sağladığı faydaları...

ESMER PİRİNCİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELER?

Esmenin sağlık açısından faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle esmer pirincin sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Eğer sağlıklı beslenmeye önem veriyorsanız, mutlaka beslenme düzeninizde esmer pirince yer vermelisiniz.

maxresdefault.jpg

Esmenin içerisinde bulunan yüksek lif oranı sindirim sistemini düzenler ve kabızlık sorununu önler. Aynı zamanda düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengeler ve insülin direncini azaltır. Bu da diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.

Esmenin içeriğinde bulunan antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanser riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller ile bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sağlıklı bir kilo verme süreci için de esmer pirinç oldukça faydalıdır. Tokluk hissi verir ve uzun süre tok kalmanızı sağlar. Ayrıca yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecinizi destekler.

Kaynak:Haber Merkezi