Bakliyatlar veya un böcekleniyor mu? İşte böceklenmesini önlemenin yolu

Bakliyatlar veya un böcekleniyor mu? İşte böceklenmesini önlemenin yolu
Kuru fasulye veya nohut gibi baklagillerin depolanma sürecinde böceklenme sorunu sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu durumun önlenmesi ve ürünlerin uzun süre saklanabilirliği için dikkat edilmesi gereken bazı önlemler bulunmaktadır.

Baklagillerin depolanması sürecinde böceklenmeyi önlemek için dikkatli olunmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır. Temizlik, düzenli havalandırma ve doğal böcek kovucular kullanarak bu sorunun üstesinden gelmek mümkündür.

Un ve Bakliyatlar Nasıl Saklanır?

Unun doğru şekilde muhafaza edilmesi uzun süre böceklenmeden ve kurtlanmadan tüketilebilmesini sağlamaktadır. Unun böceklenmemesi için unu saklarken özellikle bazı püf noktalara dikkat edilmesi tavsiye edilir. Peki un böceklenmesi nasıl önlenir? Kurtlanan una ne yapılmalıdır? İşte unun böceklenmemesi için doğru saklama yöntemleri...

Marketlerden satın alınan paketli unların son kullanma talimatlarına dikkat ederek son tüketim tarihinden önce bitirilmesine dikkat edilmelidir. Uzun süre nemli ortamda bulunan un, zaman içinde böceklenmeye başlar ve tüketilmesi oldukça zorlaşır. Bundan dolayı, son tüketim tarihini unutmadan, unların paketlerinden çıkararak cam kavanozlarda, serin ve nemsiz dolaplarda saklanmasına özen gösterilmelidir.

2673133.jpg

Özellikle fırın ve ocak yanlarındaki sıcak dolaplarda saklanması unların daha çabuk böceklenmesine neden olmaktadır. Un ve diğer bakliyat böceklenmelerinin önüne geçmek için serin yerlerde saklanmasının yanına ağzı sıkıca kapatılmış cam kavanozlarda muhafaza edilmesi gerekmektedir.

Tüm bu önlemlere rağmen, bazen böceklenme sorunu ile karşılaşmak mümkün olabilmektedir. Bu durumda, etkilenen baklagillerin hemen temizlenmesi ve ayrıştırılması önemlidir. Ayrıca, depolama alanının temizlenmesi ve gerekli önlemlerin tekrar alınması gerekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi