Lezzetini katlıyormuş. Makarna pişirirken yarım bardak eklemek yeterliymiş

Lezzetini katlıyormuş. Makarna pişirirken yarım bardak eklemek yeterliymiş
Lezzetli makarna pişirmek için aklınızda bulunması gereken 5 püf nokta

Makarna pişirme konusunda bu püf noktalara dikkat ederek, daha lezzetli ve doyurucu bir makarna yemeği hazırlayabilirsiniz.

Makarna pişirmek her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de, aslında lezzetli bir makarna yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. İşte makarna pişirirken bilmeniz gereken 5 önemli nokta:

1. n: Makarnayı pişirirken kullanacağınız suyun tuzlu olması, makarnanın lezzetini arttıracaktır. Yaklaşık olarak bir litre suya bir yemek kaşığı tuz eklemek yeterli olacaktır.

2. Makarnayı pişirirken tamamen yumuşamasını beklemeyin. Makarnanın hafifçe diri kalması, yemeğin lezzetini arttıracaktır. Genellikle paket üzerinde verilen pişirme süresinin 1-2 dakika daha az pişirilmesi tavsiye edilmektedir.

maxresdefault.jpg

3. Makarnayı haşlarken kullanacağınız suya yarım bardak tavuk suyu eklemek, makarnanın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Tavuk suyu, makarnanın kendine has lezzetini arttıracak ve yemeğinizi daha lezzetli hale getirecektir.

4. Makarnayı haşladıktan sonra hemen süzüp servis yapmak yerine, birkaç dakika süzgeçte bekletmek, makarnanın fazla suyunu atmasını sağlayacak ve daha lezzetli bir kıvam almasını sağlayacaktır.

5. Makarnayı pişirdikten sonra hemen sosla buluşturarak servis yapın. Böylece makarna, sosun lezzetini daha iyi çekecek ve daha lezzetli bir yemek elde edeceksiniz.

Kaynak:Haber Merkezi