Mantıdaki dağılma ve parçalanma sorununu önleyen tüyo! Mantı böyle pişirilmeliymiş

Mantıdaki dağılma ve parçalanma sorununu önleyen tüyo! Mantı böyle pişirilmeliymiş
Lezzetli mantı pişirmek için aklınızda bulunması gereken tüyo. Bakın mantı nasıl pişiriliyor.

Tüm bu püf noktalara dikkat edildiğinde, mantıları pişirmek artık kabus olmaktan çıkacak ve lezzetli mantılarınızı rahatlıkla servis edebileceksiniz.

Mantı pişirirken karşılaşılan dağılma ve parçalanma sorunları, birçok kişinin kabusu olabilir. Ancak bu sorunları önlemenin birkaç püf noktası bulunmaktadır. Mantıyı pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır ki, bu noktalara dikkat edildiğinde mantının dağılma ve parçalanma sorunu yaşanmaz.

maxresdefault.jpg


Malzemeler

4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz


İçi için:

Sosu ve üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
250 g yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı

Kayseri mantı tarifi için öncelikle unu ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya başlayın. Suyunu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru top yapıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada soğanı minik minik kıyın. Kıyma, soğan, karabiber ve damak zevkinize göre tuzu iyice karıştırın. Hamuru 3-4 parçaya bölün. Bir parçasını alıp unlayarak merdane yardımıyla bıçak sırtı kalınlığında açın. 1'er cm'lik kareler halinde kesin. İçlerine kırmızı mercimek tanesi büyüklüğünde kıyma koyup uçlarından birleştirerek kapatın. Kapattığınız mantıları unladığınız bir tepsiye koyun.

Kaynak:Haber Merkezi