Merkez Bankası'ndan flash açıklama! 10 gün sonra dolar kaç TL olacak?

Merkez Bankası'ndan flash açıklama! 10 gün sonra dolar kaç TL olacak?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantısı için gözler Merkez Bankasına çevrildi. Piyasalar yangın yeri iken Ekim ayında doların kaç TL olacağı merak ediliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, katılımcıların cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi yüzde 29,26 oldu. Bu beklenti, piyasa beklentileriyle de uyumlu.

Ankete katılan 41 ekonomistin 29'u finansal sektör, 4'ü reel sektör ve 8'i ise profesyonellerden oluştu. Katılımcılar, Eylül ayının son günü yani 10 gün sonra görülmesi beklenen dolar kuru için 27,00 lira, 31 Aralık 2023 itibariyle dolar kuru için 30,14 lira, 2024 yılının Eylül ayı içinse 37,26 liralık bir tahminde bulundu.

TCMB, 24 Ağustos'ta açıkladığı PPK kararı ile 750 baz puanlık faiz artırımına gitmişti. Eylül ayı için ortak beklentiler 500 baz puanlık artış etrafında yoğunlaşırken, ekonomistler, geçtiğimiz toplantıda yaşanan sürprizin bir benzerinin yaşanma ihtimalini ise oldukça düşük görüyor.

FAİZ KARARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası beklentilere paralel bir şekilde 500 baz puanlık faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 30'a yükseltti. Merkez böylece son 4 toplantıda toplamda 2150 baz puanlık faiz arıtımına gitmiş oldu.Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağını belirten Merkez Bankası, sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceğini açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.