Naci Görür’den dikkat çeken uyarı! Ege ve Akdeniz’de peş peşe depremler
Yayınlanma:
Prof. Dr. Naci Görür, Ege'de meydana gelen peş peşe depremlerle ilgi olarak Afrika levhasının Anadolu levhasının altına dalması nedeniyle üstteki levhanın Ege kısmının sürekli gerildiğini dile getirdi.
Kamusonhaber'in haberine göre; Akdeniz ve Ege’de peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yarattı. Prof. Dr. Naci Görür, Akdeniz ve Ege'deki bu peş peşe depremlerin meydana gelmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
NACİ GÖRÜR UYARDI
Prof. Dr. Görür, söz konusu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Arkadaşlar, bu aralar Santroni Adası NE’sunda çok sayıda depremler (4 boyutunda) oluyor. Helen-Kıbrıs Yayı Dalma-Batma zonunda Afrika Levhasının Anadolu Levhasının altına dalıp tüketilmesiyle üstteki levhanın Ege kısmı devamlı geriliyor. Bu da depremlere neden oluyor.”
Kaynak:Haber Merkezi