Ramazan Pidesi evde nasıl yapılır? İşte fırın ustalarınınki gibi pide yapmanın sırrı

Ramazan Pidesi evde nasıl yapılır? İşte fırın ustalarınınki gibi pide yapmanın sırrı
Fiyatı tırmanışa geçen Ramazan pidesini evde bu tarifle yapabilirsiniz

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi, özellikle iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday. Ancak evde yapılan Ramazan pidesi, fırın ustalarınınkine yakın bir lezzette olmadığı için birçok kişi tarafından tercih edilmiyor. Oysa ki, evde de profesyonel bir şekilde Ramazan pidesi yapmak mümkün. İşte size fırın ustalarının sırrını paylaşarak, evde Ramazan pidesi yapmanın incelikleri:

RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ NELER?


1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 su bardağı ılık süt
Çörekotu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
6 su bardağı un
Susam
2 yemek kaşığı su
2 adet adet yumurta sarısı

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?


Maya ve toz şekeri ılık suya ekleyip karıştırın. Ardından birkaç dakika bekleyin ve karışıma sıvı yağ ve sütü ekleyin. Un ve tuzu da ekledikten sonra 10-15 dakika yoğurun.

Hamur kıvama gelince iki parçaya ayırın. Üzerine nemli bez örtün ve yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanması için bekletin. Bu esnada yoğurt, yumurtanın sarısını ve sıvı yağı bir kâsede çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ardından, mayalanan hamuru buraya aktarın.

maxresdefault.jpg

Elinizi yağlayın ve her iki hamuru kenarlarından çekerek büyütün. Hamurları bu şekilde 15 dakika kadar da tepside mayalandırın. Bu sırada fırınınızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Mayalanan pidelerinize baklava şekli verin. Hazırlanan yumurtalı yoğurtlu karışımı pidelerinizin üzerine dökün. İsteğe göre çörekotu veya susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırına verin. Afiyet olsun...

Evde Ramazan pidesi yapmanın sırrı, malzemelerin kalitesi ve hamurun doğru yoğrulmasıdır. Ayrıca pideyi pişirirken fırının sıcaklığına dikkat etmek de oldukça önemlidir. Bu adımları takip ederek, siz de fırın ustalarınınki gibi lezzetli Ramazan pidesi yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Kaynak:Haber Merkezi