Şırnak ve Cizre'de büyük zam. Pazarda ve markette fiyatı cep yakmaya başladı

Şırnak ve Cizre'de büyük zam. Pazarda ve markette fiyatı cep yakmaya başladı
Şırnak ve Cizre pazarlarında fiyatlar zamlandı. Sebze ve meyve fiyatlarına zam geldiği görülüyor. Fiyatı en çok artan ürünler arasında ''domates, biber ve patlıcan'' yer alıyor

Yaz sebzeleri Şırnak ve Cizre pazarlarında zamlandı. Cizremgazetesi.com'un derlediği habere göre; Fiyatı en çok artan ürünler arasında ''domates, biber ve patlıcan'' ilk sırada yer alıyor.

EN UCUZ SEBZELER

En ucuz sebzelerin listesi de belli oldu. Buna göre Şırnak ve Cizre pazarlarındaki en ucuz sebzelerin listesi

Lahana

Patates

Soğan

Brokoli

Ispanak

Pırasa

Karnabahar

UZMANLARIN ÖNERİLERİ! KIŞ AYLARINDA MUTLAKA TÜKETİLMESİ GEREKEN 5 SEBZE

1. Ispanak:

Ispanak, kış aylarında enerji veren ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir sebzedir. İçeriğindeki demir ve C vitamini sayesinde vücudun direncini artırır. Aynı zamanda antioksidan özelliğiyle de hücreleri korur.

2. Brokoli:

Brokoli, kış sebzeleri arasında en sağlıklı olanlardan biridir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini, folik asit, potasyum ve lif ile bağışıklık sistemini destekler. Aynı zamanda kanser riskini azaltıcı etkisi de bulunmaktadır.

3. Havuç:

Havuç, kış aylarında tüketilmesi gereken önemli bir sebzedir. İçerdiği beta-karoten sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığını korur. Aynı zamanda A vitamini açısından da zengin olan havuç, cilt sağlığını da destekler.

4. Lahana:

Lahana, kış aylarında tüketilmesi gereken bir diğer sebzedir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini, demir ve lif ile bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca antioksidan özelliğiyle de vücudu hastalıklara karşı korur.

5. Pancar:

Pancar, kış aylarında tüketilmesi gereken sağlıklı bir sebzedir. İçerdiği folik asit, demir, magnezyum ve potasyum ile enerji verir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda kan dolaşımını düzenleyici etkisiyle de bilinir.

Kaynak:Haber Merkezi