Şırnak'tan Akın Akın Göç Ediyorlar! En Çok Göç Alan İl Belli Oldu...
Şırnak'tan akın akın göç edenlerin en çok tercih ettiği illerden biri İstanbul'dur. İstanbul'un ardından İzmir de göç alan iller arasında yer almaktadır. Peki, Şırnaklılar neden göç ediyor?
Şırnaklı ismini vermek istemeyen bir iş insanı neden Şırnak'tan göç ettiğini şu sözlerle açıkladı;
Son yıllarda Şırnak'tan İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere göç edenlerin sayısı giderek artıyor. Bu göçün temel nedeni ise daha iyi bir yaşam standardına sahip olmak ve iş olanaklarına erişmek.
Şırnak, doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olmasına rağmen, işsizlik oranı oldukça yüksek. Gençlerin iş bulma şansı oldukça düşük olduğundan, birçok kişi daha iyi bir gelecek için büyük şehirlere göç etmeyi tercih ediyor.
İstanbul ve İzmir, Türkiye'nin en gelişmiş şehirleri arasında yer alıyor ve birçok sektörde iş imkanları sunuyor. Özellikle teknoloji, finans ve turizm sektörleri, bu şehirlerde en çok iş fırsatlarına sahip olan sektörler arasında yer alıyor.
ŞIRNAK HAKKINDA BİLGİLER
Şırnak, Nuh'un gemisi kalıntılarının olduğu öne sürülen Cûdi Dağı’nın kuzeyinde 'Şehr-i Nûh' adıyla kurulmuştur.
Şırnak, tarihsel olarak çok eski bir geçmişe sahiptir. Şehrin geçmişi Evliya Çelebi’nin 17. yüzyılda yazdığı 'Seyahatnâme' ve tarihî rivayetlere göre Nuh Tufanı öncesine dayanır. Bu rivayetlere göre Cizre, tufandan sonra ikinci kez Nuh ve oğulları tarafından inşa edilirken Cizre’nin kızgın sıcağından korunmak için Şırnak, yazlık ve yaylak olarak inşa edilmiştir.
Asur kralı I. Tiglath-Pileser’in yazıtında (MÖ 1100) Şarişa/Şerişa, Strabon’da (MS 17) Sareisa adıyla anılan yerin Şırnak olduğuna dair fikirler vardır.Eski adı Şehr-i Nuh'tur. Osmanlı döneminde Cizre'ye bağlı iken 23 Temmuz 1914 tarihinde ayrılmış ve Siirt iline bağlanmıştır.Şırnak ilinin kuruluşu 16 Mayıs 1990 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu tarihte Siirt ilinden ayrılarak Şırnak ilinin kuruluşu resmi olarak gerçekleştirilmiştir. Dolayısıyla, Şırnak'ın il statüsüne yükseltildiği tarih 16 Mayıs 1990'dır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.