Tırnak makaslarıyla ilgili çok ilginç gerçek. Bakın bu küçük delik ne işe yarıyor

Tırnak makaslarıyla ilgili çok ilginç gerçek. Bakın bu küçük delik ne işe yarıyor
Tırnak makasının küçük deliği, aslında oldukça önemli bir işlevi yerine getiriyor.

Bu delik, tırnak makasının kullanımını daha etkili hale getiren bir detayı barındırıyor. Peki, bu küçük detayın asıl amacı nedir?

Tırnak bakımı kişisel hijyenin önemli bir parçasıdır ve tırnak makasları bu konuda hayati bir rol oynar. Uzmanlar, tırnak yeme alışkanlığının zararlı olduğunu belirtmektedirler. Bu alışkanlığa sahip olmayan bireyler için ise düzenli aralıklarla tırnak bakımı yapmak önemlidir. Tırnak makaslarının toplumda sıkça kullanılmasına rağmen, makasanın alt bölümündeki deliğin işlevi hakkında bilgi sahibi olanların sayısı oldukça azdır.

Gerçek Gündem'deki bilgilere göre; Kişisel bakımımız için en önemli araçlar arasında tırnak makasları yer alıyor. Uzmanlar tarafından oldukça zararlı olarak gösterilen tırnak yeme alışkanlığına sahip değilseniz, sizin de belirli aralıklarla tırnak makası kullanmanız gerekmekte. Toplumda bu kadar sık kullanılmasına rağmen, tırnak makaslarının alt bölümünde yer alan deliğin işlevini bilenlerin sayısı oldukça az. Mekanizmanın altında yer alan delikli bölümün ne işe yaradığını öğrenince siz de şaşıracaksınız...

Saç ve sakal bakımı, sık sık duş almak, parfüm ve dış fırçası gibi ürünler kişisel bakımımız için çok önemli olsa da, çevremize verdiğimiz ilk izlenimlerden biri de tırnaklarımızdan geçiyor.

2-1.jpg

El ve ayak tırnaklarımızı kesmek ya da şekillendirmek için kullandığımız tırnak makasları, marka fark etmeksizin aynı tasarıma sahiptir. Günlük hayatta binlerce kez kullanmış olsak da, birçoğumuz tırnak makaslarının altında yer alan deliğin ne işe yaradığını bilmiyor.

TIRNAK MAKASLARINDA NEDEN DELİK VAR?


Başlangıçta yalnızca dekor nedeniyle koyulduğu düşünülen bu deliğin aslında varlık sebebi çok farklı.

Tırnak makasının arka kısmında bulunan bu delik, makasın üzerinde yer alan bileşenleri bir arada tutmaya yarıyor. Ayrıca, çoğu tırnak makasında bu deliğin içinden küçük bir zincirin geçtiğine şahit olmuşsunuzdur.

Tırnak kesim işleminde oldukça hassas olunması gerekiyor. Yanlış yapılacak bir kesim ya da el kayması, tırnakların ciddi hasar almasına ve canımızın yanmasına neden olabilir. Bu nedenle koyulan zincir, tırnak kesimi sırasında parmağımızın kaymasını önlemek ve tırnak makasını daha sağlam bir şekilde kavramanız için tasarlandı.

Kaynak:Haber Merkezi