Türkiye'nin saklı cennetleri. Mutlaka görmeniz gereken 3 köy

Türkiye'nin saklı cennetleri. Mutlaka görmeniz gereken 3 köy
Türkiye'nin her biri birbirinden özel bu 3 köyü mutlaka ziyaret etmeli ve doğanın ve tarihin iç içe geçtiği bu güzellikleri keşfetmelisiniz

Türkiye'nin saklı cennetleri hakkında konuşmak gerekirse, ülkemizin birbirinden güzel köyleri kesinlikle görülmeye değer. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve sıcakkanlı insanlarıyla Türkiye'nin köyleri, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. İşte mutlaka görmeniz gereken 3 köy:

1. Şirince: İzmir'e bağlı olan bu tarihi köy, daracık sokakları, taş evleri ve ünlü şaraplarıyla meşhur. Ege'nin tarih kokan atmosferini soluyabileceğiniz bu köy, doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

2. Cumalıkızık: Bursa'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bu köyü, Osmanlı döneminden kalma evleri ve dar sokaklarıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Ayrıca yöresel lezzetleri tatmak da buraya gidenler için ayrı bir keyif olacaktır.

cumalikizik-renkli-evler.jpg

3. Adatepe: Ayvalık'a bağlı olan bu köy, taş evleri, zeytinlikleri ve muhteşem deniz manzarasıyla dikkat çekiyor. Doğa ile iç içe bir tatil arayanlar için ideal bir seçenek olan Adatepe, huzurlu bir atmosfer sunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi