Yaşlı Çifte Silopi Kayyumu Sahip Çıktı

Yaşlı Çifte Silopi Kayyumu Sahip Çıktı
Şırnak'ın Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, ilçede fakir ve yardıma muhtaç Duru çiftine ev tahsis ederek bütün ihtiyaçlarını giderdi. İçişleri Bakanlığınca...
 Şırnak’ın Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, ilçede fakir ve yardıma muhtaç Duru çiftine ev tahsis ederek bütün ihtiyaçlarını giderdi.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Şırnak`ın Silopi Belediyesince, yardıma muhtaç yaşlı çifte evlerinin yenilenmesi desteği sağlandı.

İçişleri Bakanlığınca Silopi Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen ilçe Kaymakamı Sezer Işıktaş, ilçede fakir ve yardıma muhtaç 85 yaşındaki Ömer Duru ile dini nikahlı engelli eşi Lali Aytış (82) için seferber oldu. Yaşlı çiftin barınacak durumda olmayan evlerini gören Işıktaş, belediyeye bağlı tek katlı hizmet binasının bakım onarımını yaptırarak, çifti buraya yerleştirdi. Çifte beyaz eşya, koltuk takımı, mutfak malzemelerinin yanı sıra gıda ve nakdi yardım da yapan Işıktaş, yaşlı çiftin bütün hastane ihtiyaçlarını da karşılayacağını belirtti. Yaşlı çiftin eski evi yıkarak, yeniden inşa edilecek. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Muzaffer Akçam da yaşlı çifti evlerinde ziyaret ederek, Lali Aytış için gerekli sağlık kontrollerini yapacaklarını belirtti. Akçam ikna edildikleri durumda çifti yaşlı bakım evine götüreceklerini, kabul etmezlerse kendilerine bir bakıcı tesis edeceklerini ifade etti.

85 yaşındaki Ömer Duru, yeni bir eve kavuşacaklarının sevincini yaşadığını dile getirerek, “Allah devletimizden razı olsun, bize sahip çıktılar, çok mutluyum” dedi.

AİLENİN BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Silopi ilçesinde maddi ve manevi sıkıntı yaşayan Doru ailesine Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş gereken bütün yardımları belediye ve kaymakamlık aracılığı ile gerçekleştirdi.

Silopi ilçesinde göreve başladığı günden beri fakirlerin hamisi olan Silopi Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, yardıma muhtaç bir ailenin daha ihtiyaçlarını giderdi.

Kaymakam Işıktaş`ın talimatı ile Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Silopi belediyesince, ev dahi olmak üzere her türlü ihtiyaçları giderildi.

Ailenin durumdan haberdar olan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sezer Işıktaş, yardıma muhtaç aileyi evinde ziyaret ederek eksikliklerini not aldı. Daha sonra Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Silopi Belediyesince gereken yardımlar yapılarak ailenin bütün ihtiyaçları giderildi.

Ayrıca Silopi Belediyesine bağlı Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezine bağlı ek bina, mevcut kaldıkları eve yakın olduğu için, kendilerine gösterilerek kendilerine yeni bir ev yapılıncaya kadar burada kalmaya ikna edildiler. Yaşlı çiftin taşındıkları yeni evin de bütün ihtiyaçları giderilmiştir.

Yapılan yardımlar Silopi Belediyesi Resmi İnternet Sitesinde Şu açıklamada bulundu: “27.07.2018 tarihinde sosyal medya hesaplarında paylaşılan, ilçemiz Karşıyaka mahallesinde ikamet eden Ömer Doru ve Dini nikâhlı eşi Lale Aytış, Silopi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı ve Silopi Belediyesi görevlileri tarafından evleri Ziyaret edilmiş ve eksiklikleri tespit edilmiştir.

Kayıtların incelenmesinde, ailenin Silopi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Silopi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ziyaret edildiği, Ömer Doru ve Lali Aytış’ın yaşlılık maaşı aldıkları, ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aylık düzenli yardımların yapıldığı anlaşılmıştır.  Yaşlı çifte daha önce yapılan ziyaretlerde kendilerine ev kiralanıp, kiralanan yere geçmeleri teklif edildiği ancak ikna edilemedikleri anlaşılmıştır.

Yapılan son ziyarette ise Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezine bağlı ek bina, mevcut kaldıkları eve yakın olduğu için, kendilerine gösterilmiş ve kendilerine ev yapılıncaya kadar burada kalmaya ikna edilmişlerdir. Yeni evin yaşamsal tüm ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Silopi Belediyesi tarafından karşılanmış ve aile taşınmıştır. 

Aile, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce ikna edildiği durumunda yaşlı bakım evine götürülecek, ikna edilmediği takdirde mevcut evlerinin yerine belediye tarafından yeni ev yapılacak, ev yapılıncaya kadar aile burada kalmaya devam edecektir. Bu süreçte Silopi Belediyesi Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Müdürlüğünce ailenin tüm temizlik, bakım ve yemek ihtiyaçları giderilecektir” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.