2 YIL İŞSİZ KALDI! DEVLET DESTEĞİ İLE İŞ VEREN OLDU

2 YIL İŞSİZ KALDI! DEVLET DESTEĞİ İLE İŞ VEREN OLDU
2014 yılında adli bir suç nedeni ile yargılandığı dava da 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Tahir keskin, cezaevinden çıktıktan sonraki 2 yıl boyunca iş bulamadı. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından verilen “Engelli...

2014 yılında adli bir suç nedeni ile yargılandığı dava da 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Tahir keskin, cezaevinden çıktıktan sonraki 2 yıl boyunca iş bulamadı.

 Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından verilen “Engelli ve Eski Hükümlü İş Yeri Açma Hibe Kredisine başvuran ve başvurusu onaylanan keskin, 2 yıl boyunca işsiz kalmasının ardından aldığı keçilere bakması için tuttuğu çoban ile birlikte işveren konumuna geldi. 
Şırnak merkeze bağlı Kızılsu köyünde yaşayan 3 çocuk babası Tahir Kesin (44), 2014’te adli bir suç nedeniyle yargılandığı davada aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının 6 yıl 4 ayını yattıktan sonra denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 2 yıl önce tahliye edildi. İş bulamayan Keskin, 2022’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından verilen 'Engelli ve Eski Hükümlü İş Yeri Açma Hibe Kredisi'ne başvurdu. Keskin, aldığı 70 bin liralık kredi ile 40 keçi ve 2 oğlak satın aldı. Keskin, proje sayesinde kurduğu işle ailesinin geçimini sağlarken, aynı zamanda tuttuğu bir çobanla da başkalarına da işveren konumuna geldiğini söyledi. 

Şırnak merkeze bağlı Kızılsu köyünde yaşayan 3 çocuk babası Tahir Keskin 2014’te adli bir suç nedeniyle yargılandığı davada aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının 6 yıl 4 ayını yattıktan sonra denetimli serbestlik uygulaması kapsamında 2 yıl önce tahliye edildi. Keskin, 2022’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından verilen 'Engelli ve Eski Hükümlü İş Yeri Açma Hibe Kredisi'ne başvurdu. Keskin, aldığı 70 bin liralık kredi ile 40 keçi ve 2 oğlak satın aldı. Cezaevinden çıktıktan sonra 2 yıl boyunca işsiz kaldığını söyleyen Keskin, proje sayesinde kurduğu işle ailesinin geçimini sağlarken, aynı zamanda tuttuğu bir çobanla da başkalarına da işveren konumuna geldiğini söyledi. Keskin, hayvan sayısının artması ile birlikte işletmesini büyüterek başkalarını da yanında çalıştırmak istediğini söyledi. Keçilerinin bir kısmı doğum yaparken, bir kısmının ise önümüzdeki günlerde yavrulaması bekleniyor.
Yaşadığı sıkıntılı yılların ardından kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Keskin, “Daha önce hayvancılık ile uğraşıyordum. Bir adli suçtan dolayı cezaevinde düştüm, mağdur oldum. Çoluk çocuğum perişan oldu. Ben çıktıktan sonra duydum ki böyle hayvancılık ile ilgili bir proje var. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne başvurumu yaptım. Müdürlükte bana yardımcı olacaklarını söylediler. Projemi sundum. Bana 42 keçi verdiler. Sağ olsunlar şuanda çocuklarımın ve kendi geçimimi o hayvanlarla yapıyorum. Allah razı olsun. Allah devletimize zarar vermesin. Mağduriyetimizi giderdi. Peynirimizi satıyoruz. Geçimimizi onunla sağlıyoruz. 3 tane çocuğum var. 2’si okula gidiyor. Böyle kurumlar bize her zaman lazım. Devletimize güveniyoruz. Devletimiz her zaman mağdurun arkasında ve yanında olmuştur. Cezaevinden çıktıktan sonra 2 sene boşta gezdim. Onların sayesinde iş sahibi oldum” diye konuştu.
Denetimli Serbestlik Müdürü Selman Altürk, Tahir Keskin’i köyünde ziyaret ederek, “Hükümlümüz infazını sorunsuz tamamladıktan sonra herhangi bir işinin olmadığını, ailesinin geçimini sağlayamadığını bize söyledi. Biz de kendisine böyle projelerin olduğunu, kendi işini kurma projesi kapsamında projeler yapabileceğini söyledik. Kendisi daha önce köyde hayvancılık işi ile uğraşıyordu. Cezaevine düştükten sonra bütün hayvanlarını ailesinin geçimi için sattığını, ailesine bakmakla yükümlü olduğu için hayvanları satmak zorunda kalmış. Salıverildikten sonra bize işinin olmadığını söyledi. Proje kapsamında hükümlümüze 70 bin TL karşılığında 40 keçi ve 2 oğlak verdik. Bugün gelip baktık. Keçilerine bakıyor. Ailenin yanında bir iki aileye daha bakıyor. En azından kendisi de bir başka ailenin geçimine katkıda bulunuyor. Denetimli Serbestlik olarak bizim asıl hedefimiz böyle mağdur olmuş, iş bulamayan, toplumdan bir şekilde soyutlanmış kişileri tekrar topluma dahil etmek, topluma kazandırmak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.