Belediye Ekipleri Kış Sezonu Hazırlık Çalışmalarına Başladı

Belediye Ekipleri Kış Sezonu Hazırlık Çalışmalarına Başladı
Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış hazırlıkları kapsamında kent merkezinde bulunan dereler ve ıslah çalışmaları tamamlanmış kanallarda kış aylarına yönelik...
 

Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kış hazırlıkları kapsamında kent merkezinde bulunan dereler ve ıslah çalışmaları tamamlanmış kanallarda kış aylarına yönelik önleyici tedbirler almaya başladı.

Kış aylarında olası su taşkınlarının önüne geçmek ve vatandaşların güvenli bir şekilde kışı geçirmesine yönelik çalışma programı belirleyen ekipler, yağmurlar başlamadan dere ve kanal içlerinde biriken moloz, hafriyat ve su akışını engelleyen katı atıkların temizliği için çalışma başlattı. Kışa hazırlık kapsamında Şırnak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve DSİ yetkilileri ile birlikte sahayı dolaşan Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, yağmur sularının akış yönünü belirlemek ve taşkınların önüne geçmek için çalışma başlatılacak olan noktaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yağmurlar başlamadan çalışmaların bitirilmesi talimatını veren Başkan Bedirhanoğlu, kış sezonuna hazır bir şekilde girilerek çalışmaların süratle tamamlanmasını istedi.

 

TOKİ’LERDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarının tahrip ettiği kentin yeniden imar ve ihyası için yürütülen çalışmalar, Şırnak Belediyesinin de desteğiyle hız kazandı. Kentin yeniden inşası için büyük mesafeler kat edilirken, yaklaşık bir buçuk sene gibi kısa bir sürede; Binlerce konut, dükkan, taziye evi ve caminin yapımında çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yanı sıra kaba inşaat, boyama ve montaj çalışmasının tamamlandığı konutların çevre düzenlemesine başlandı.

Şırnak’ta TOKİ tarafından 5 bin 676 konut, çok sayıda dükkan, taziye evi ile caminin yapım çalışmaları devam ederken, Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, çalışmaların devam ettiği şantiye alanlarını ziyaret edip, firma yetkilileriyle bir araya geldi. Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Bedirhanoğlu, burada yapımı büyük oranda tamamlanan konutları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.