Birlik" Kürtlük Eline Silah Alıp Barutla İnsan Yakıp, Mayını Fakir Fukaranın Evinin Yoluna, Bahçesine Ve Sokağına Döşemek Değildir"

Birlik" Kürtlük Eline Silah Alıp Barutla İnsan Yakıp, Mayını Fakir Fukaranın Evinin Yoluna, Bahçesine Ve Sokağına Döşemek Değildir"
31 Mart Yerel Seçimleri için Şırnak merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten Ak Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik,” Kürtlük eline silah alıp barutla insan...
31 Mart Yerel Seçimleri için Şırnak merkez ve ilçelerinde seçim çalışmalarını yürüten Ak Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik,” Kürtlük eline silah alıp barutla insan yakmak değildir. Kürtlük mayını eline alıp fakir fukaranın evinin yoluna, bahçesine ve sokağına döşemek değildir. 2015-2016 yılında Cizre’de, Silopi’de, Şırnak’ta, İdil’de, Nusaybin’de, Yüksekova’da, Diyarbakır’da iki bin gencimiz, çocuğumuz, insanımız öldü. Şimdi o gençlerin ölümüne sebep olan insanlar ortaya çıkıp bu öldürdükleri gençlerin hesabını versinler.”dedi.

Bazı ziyaret, açılış ve taziyelere katılmak üzere Cizre’ye gelen Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, Kürtlük eline silah alıp barutla insan yakmak değildir. Kürtlük mayını eline alıp fakir fukaranın evinin yoluna, bahçesine ve sokağına döşemek değildir. 15-16-18 yaşlarındaki gençlerimizi dağa göndermekten vazgeçsinler. Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler. 2015-2016 yılında Cizre’de, Silopi’de, Şırnak’ta, İdil’de, Nusaybin’de, Yüksekova’da, Diyarbakır’da iki bin gencimiz, çocuğumuz, insanımız öldü. Şimdi o gençlerin ölümüne sebep olan insanlar ortaya çıkıp bu öldürdükleri gençlerin hesabını versinler. Bu yaptıkları ile Kürtlük anlamında bizleri bir karış bile ileriye götürmediler. Tam tersine bizi 20-30 yıl daha geriye götürdüler.

         Cizre’de Partisinin seçim bürosunun açılışında alanda toplanan halka hitaben konuşan Ak Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik,”Milletvekili olduğundan bu yana yaptığı bütün konuşmalarda Kürtçe Konuştuğunu ifade eden Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, bizler Kürt’üz. Diğer kardeşlerimiz de Kürt ama biz onlardan daha da Kürt’üz. Bunu da ispatlayarak söylüyorum. Çünkü biz hiçbir zaman bir Kürt kardeşimizin, kızımızın, oğlumuzun.15-16 Yaşlarındaki gençlerimizin ölmesini istemeyiz. Biz hiçbir anne-babanın yüreğinin yanmasını istemeyiz. Bundan dolayı biz onlardan daha Kürt’üz.”dedi.

 

Kürtlük eline silah alıp barutla insan yakmak değildir

        

Birlik,”Kürtlük eline silah alıp barutla insan yakmak değildir. Kürtlük mayını eline alıp fakir fukaranın evinin yoluna, bahçesine ve sokağına döşemek değildir. Çünkü bu Kürtlük değildir.Bu sadece bu memlekete Kürtlere olan bir düşmanlıktır.Diğer kesimlerde kardeşlerimizdir ancak artık bu kötü yoldan vazgeçip dönmeleri lazım.Artık 15-16-18 yaşlarındaki gençlerimizi dağa göndermekten vazgeçsinler.Çünkü o gençler bizim baharımız o gençler bizim geleceğimizdir.Artık ellerini baharımız olan gençlerimizden çeksinler.Onlar bütün mitinglerinde ve konuşmalarında Edi Bese(Yeter Artık) diyorlar.Gerçekten de bizde onlara Edi Bese diyoruz.Artık bu memleketin sahipsiz olmadığını ve bu  memleketin bir sahibi olduğunu herkese anlatıp göstermemiz lazım.2015-2016 yılında Cizre’de,Silopi’de,Şırnak’ta,İdil’de,Nusaybin’de,Yüksekova’da,Diyarbakır’da iki bin gencimiz,çocuğumuz,insanımız öldü.Şimdi o gençlerin ölümüne sebep olan insanlar ortaya çıkıp bu öldürdükleri gençlerin hesabını versinler.Bu yaptıkları ile Kürtlük anlamında bizleri bir karış bile ileriye götürmediler.Tam tersine bizi 20-30 yıl daha geriye götürdüler.”

         Milletvekili Birlik;”Yüz yıllardır Suriye’de yaşayan ve kimliği olmayan, hakkı hukuku olmayan kişiler Suriye’den Cudi dağına gelip biz Türkiye’deki Kürdistan’ı kuracağız diyorlar. Bende onlara diyorum ilk önce sizin gidin Suriye’deki Kürdistan’ı kurun. Siz eğer orada kurarsanız zaten bizim Türkiye’deki Kürdistan zaten kurulmuş. Çünkü buradaki bir Kürt Milletvekili, Kaymakam, Bakan, Vali, Rektör, Mühendis, Hakim ve Savcı oluyor. Çünkü benim toprağım benim elimde başkalarının elinde değil. Bu mikrofondan da bas bas bağırıp ben Kürdüm diyorum. Kürtlüğümle de övünüyorum. Yeter artık kimse bizi artık kandırıp durmasın. Gencecik çocuklarımızı yanı başımızdan alıp götürmesinler. Herkes çocuklarına, memleketine ve insanlarına sahip çıksın. Çünkü bu memleket, çocuklar ve gençler hepimizindir. Buradan Cizre dediğinde İstanbul’daki, Ankara’daki, İzmir’deki, Antalya’daki, Van’daki insan bile Cizre’nin tarihini hemen anlıyor ve biliyor. Biz neden bu kötü insanlara izin verelim ki böyle bir mukaddes yeri yakıp, yıkıp, harabeye döndürsünler.”

 

 

Kürtlerin asla bir devlet arayışı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Kürtlerin yegane devletidir

 

Ak Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan,” Hizmetin en güzelinin insanının yaşamına yapılan hizmet olduğunu belirten Ak Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan,” Kürtlerin asla bir devlet arayışı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Kürtlerin yegane devletidir ve böylece kalacaktır.”dedi.

         Ak Parti Şırnak İl Başkanı Halil İbrahim Erkan;”Bütün bu bölge üzerinde o kadar büyük bir kirli oyun oynandı ki ve bu oyunlar oynanırken bizim hemşerilerimiz hizmetten mahrum kaldı. Caddelerimiz, sokaklarımız çöpten dolarken hiç kimse buna itiraz etmedi. Biz ise her defasında şunu söylüyoruz; Hizmetin en güzeli insanının yaşamına yapılan hizmettir. Hizmetin en güzeli gençlerin geleceğine yapılan hizmetir. Hizmetlerin en güzeli genç kızlarımızın istikbaline bir taşta olsa bizim koymamızdır.”

         Erkan,”Bugün Kürtlerin yaşamış olduğu tüm coğrafyalara bakıp karşılaştıralım. Suriye’de, Irak’ta ve İran’da da Kürtler yaşamaktadır. Suriye’de bugüne kadar Kürtlere kimlik dahi vermediler. Onları hiçbir zaman normal bir vatandaş yerine koymadılar. Taki Esad rejimi kendi kirli emelleri için parti ittifakını değiştirene kadar. Irak’ta Saddam rejiminin Kürtlere yaptığı katliamı biz unutmadık. Halepçe katliamını aramızda unutan hiç kimse yoktur. İran’da Kürtlere yargılamayı dahi reva görmezler. Ama Türkiye’de Kürtler parlamenterdir. Kürtler bu ülkede akademisyendir, Mühendistir, Avukattır, Rektördür. Kürtler bu ülkenin en ayrılmaz parçası ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en asli unsurudur. Kürtlerin asla bir devlet arayışı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Kürtlerin yegane devletidir ve böylece kalacaktır.”dedi.

         Ak Parti Hükümetlerinden önce şuan olduğu kadar Demokratik ve sosyal bir halk devlet anlayışının olmadığına vurgu yapan Erkan,”Bütün bu haklar tek tek yerine iade edildi. Cumhurbaşkanımız Diyarbakır’dan çıkıp dostluk söylemlerini yaparken bu bir baldıran zehri de olsa içeceğim derken bugün bu derde bir derman olmanın yollarını arıyordu.Hangimiz sokaklarımızın hendeklere dönüştürülmesini istedik.Hangimiz bombaları bu halka reva gördük.Hangimizin bu toplumun gençlerinin henüz çocuk yaşta iken birbirine silahla kalkışmasına izin verdik.Dünyanın en ağır insan hakları ihlali nedir diye soruyorsanız o da çocuk yaşta çocuklarımızın bir savaşçıya dönüştürülmesidir.Biz gençlerimizin güzel bir geleceğe ve güzel bir yarına ilerlemesine umut ediyorduk ancak ama bunların hepsi yapıldı.Bizler bunların karşısında durduk.Çünkü bizim esas amacımız siyaset değil,bizim esas amacımız bu coğrafyanın,bu toplumun daha yaşanılır olmasıdır.Bizim esas amacımız Cizre’nin hakkettiği değere yeni baştan kavuşmasıdır.”diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.