Chp Milletvekili Cavit Arı Ve Baha Ünlü Silopi`de Zİyaretlerde Bulundu

Chp Milletvekili Cavit Arı Ve Baha Ünlü Silopi`de Zİyaretlerde Bulundu
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Şırnak İl Başkanı Necat Aykut ve İlçe Başkanı Ümran Cengiz, Silopi ilçesinde bir takım incelemede bulundu. Şırnak'taki...
 

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Şırnak İl Başkanı Necat Aykut ve İlçe Başkanı Ümran Cengiz, Silopi ilçesinde bir takım incelemede bulundu.

Şırnak’taki temasların ardından Silopi’ye gelen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, Şırnak İl Başkanı Necat Aykut ve Silopi ilçe Başkanı Ümran Cengiz, Silopi Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Sezer Işıktaş ile makamında bir süre sohbet eden CHP’li vekiller kaymakamlık önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. CHP’li vekiller daha sonra 2.cadde üzerinde karşılaştıkları vatandaşlar ile sohbet etti. Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu’nu ziyaret eden CHP’li vekillerin şoförlerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Silopi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, “Bizim için şuan gündem ekmek fiyatıdır. Şırnak’ta 2015’te 250 gram ekmeğe 1 TL fiyat vermiştik. Un torbası 55 TL idi. Şuanda bir un torbası 105 TL diğer masraflarını saymıyoruz. Şuanda fiyat bile alamayacak durumdayız. 1500 ton un ihracatı durdurulmuş. Oysa o ihracatın durdurulması çözüm değildir. Toprak mahsulleri ofisi aracılığı ile ucuz un temin edilme yoluna gidilmesi gerekirken ihracatımız durma aşamasına gelmiştir” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezinin son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılarının piyasaya yansıması, vatandaşa, işadamına ve yöre halkına yansımasının olumsuz sonuçları üzerine çalışma başlattığını ve bu amaçla Silopi’de bulunduklarını belirterek şunları konuştu:

“Ülkenin tüm bölümlerini başta yargı bağımsızlığı hukuk güvenliği olmak üzere ekonomik çalışmalarında daha doğru adımlar atması gerekiyor. Çünkü hepsi bir biriyle bir bütündür. Bir ülkede tam bağımsız bir hukuk sistemi ve hukuka güven olmadığı takdirde ekonomide sıkıntı yaşar. Çünkü gelecek olan yatırım yapacak olan yatırımcının özellikle yabancı yatırımcının gelecek olduğu ülkede nasıl bir ülkeye geleceği nasıl bir hukuk güvenliği içerisinde hangi kurallarla karşılaşacağını bilmesi gerekir.

Türkiye biran önce kendi öz kaynaklarına dönmeli ve artık eskisi de olduğu gibi Türkiye kendi kendini yeter. İthalat yapmaktan vazgeçmiş bir Türkiye haline gelmeliyiz.

Cumhuriyet Halk partisi bugünkü yaşanan sorunların şu bir iki ay öncesi özellikle rahip meselesi gibi gösteren anlayışın esasen çokta tam doğru olduğunu biz düşünmüyoruz. Bu sadece işin son bir halkasıydı. O güne gelinceye kadar yaşanan olumsuzluklar o günkü sonuçları dayatan olumsuzluklardır diye ifade etmek istiyorum.”

Ziyaretin ardından CHP’li vekiller Şerafettin Elçi Havalimanı’na gitmek üzere akşamüzeri Silopi’den ayrıldı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.