CHP’den Eğitim Uyarısı: "Şırnak’ta Gelecek Tehlikede!"

CHP’den Eğitim Uyarısı: "Şırnak’ta Gelecek Tehlikede!"
CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, Şırnak’taki eğitim sorunlarına dikkat çekti.

Soysal, "Şırnak’ta eğitim sorunu devam ediyor," diyerek, ülke genelindeki eğitim sorunlarının yanı sıra yerel düzeyde de çözüme ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Başkan Soysal, "Binlerce öğretmen açığı, öğretmenlere konaklama sorunları, yetersiz derslikler ve kalabalık sınıflar, eğitim kalitesini olumsuz etkiliyor," şeklinde konuştu. Ayrıca, altyapı eksiklikleri, hijyen sorunları ve güvenlik ile temizlik personeli yokluğuna dikkat çekti.

Taşımalı eğitim sistemindeki aksaklıklara da değinen Soysal, "Servislerin eksiklikleri nedeniyle öğrenciler tam anlamıyla eğitim olanaklarından faydalanamıyor," ifadelerini kullandı. Öğrencilerin beslenme sorunları yaşadığını, özel okullar ve devlet okulları arasında seviye farkları olduğunu belirten Soysal, mevsimlik tarım işçiliği yapan ailelerin çocuklarının eğitimden uzak kaldığını söyledi.

Son olarak, bu tabloyu kabul etmediklerini vurgulayan Soysal, "Bu büyük eğitim krizine çözüm için gerekli adımlar atılmalıdır. Şırnak, eğitimde son sıralardan kurtulmalıdır," diyerek, eğitimin geleceği için acil müdahalelere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.