Cizre Belediyesi 444 Yapıya Ruhsat Verip,130 Ruhsatsız Yapıya Da İşlem Yaptı

Cizre Belediyesi 444 Yapıya Ruhsat Verip,130 Ruhsatsız Yapıya Da İşlem Yaptı
İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi, vatandaşların yapmış olduğu 444 yapıya yapı ruhsatı verirken,133 ruhsatsız yapıya da işlem yapıldı....
 

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi, vatandaşların yapmış olduğu 444 yapıya yapı ruhsatı verirken,133 ruhsatsız yapıya da işlem yapıldı.

Cizre Belediyesi son iki yıl içerisinde 444 yapı ruhsatı verilmiş olup, 130 ruhsatsız yapı ile ilgili işlem yapılmıştır. Bu dönemde de 59 Yapı kullanım izni de verildi.

Cizre Belediyesi İlçenin her açıdan gelişmesi, modern şehircilik metotlarının uygulanması, vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve araç trafiğinin sağlıklı ve selamet içerisinde yürümesi için çalışmalara devam ediyor. Belediye Ekipleri Yolların asfaltlanması, kilit parke ile döşenmesi, kaldırım düzenlemeleri ve aydınlatma çalışmalarının da yapılmasıyla şehir yeniden imar ve ihya çalışmalarını da hummalı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Cizre Belediyesi 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren 2 senelik süre içerisinde vatandaşların yapmış olduğu 444 yapıya yapı ruhsatı verirken, 130 ruhsatsız yapı ile ilgili de işlem yaptı. Bu dönemde de 59 Yapıya da kullanım izni verildi.

Cizre Belediye Başkanı Faik Arıcan; ” 11 Eylül 2016 tarihinden itibaren 2 senelik süre içerisinde Belediyemizce 444 yapı ruhsatı verilmiş olup, 130 ruhsatsız yapı ile ilgili işlem yapılmıştır. Bu dönemde 59 Yapı kullanım izni verdi. Yapı ruhsatı verilmesi açısından civar yerleşim yerleri ile kıyaslandığında inşaat sektörünün hızlı geliştiğini, imara uygun ve modern binaların hızlı bir şekilde yükseldiğini görmekteyiz. Ayrıca bu rakamların içerisinde 3087 konutluk 5 Etaptan oluşan TOKİ konutları da bulunmamaktadır. TOKİ konutlarının ruhsat işlemleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yapılmaktadır.”dedi.

Arıcan; “ İmardan sağladığımız gelirlerle halkımıza hizmet sunmaya devam etmekteyiz. Geçmiş yılları rakamlarına bakıldığı zaman ise bu sayıda yapı ruhsatının verilmediğini tespit etmiş bulunmaktayız. Bu gelirlerle halkımıza olan hizmetimiz artarak devam etmektedir’’ dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.