Cizre İŞGEM`e DİKA`dan Fizibilite Desteği

Cizre İŞGEM`e DİKA`dan Fizibilite Desteği
Şırnak İl Özel İdaresi'nin “Cizre İŞGEM Fizibilite Projesi” Dicle Kalkınma Ajansı “2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında başarılı bulunarak imzalandı. Dicle Kalkınma Ajansı...
 

Şırnak İl Özel İdaresi’nin “Cizre İŞGEM Fizibilite Projesi” Dicle Kalkınma Ajansı “2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında başarılı bulunarak imzalandı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) “2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı” kapsamında Şırnak İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Ajans’a sunulan “Cizre İş Geliştirme Merkezi Fizibilite Projesi” başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Proje Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile Şırnak İl Özel İdaresi İşletme ve İştirakler Müdürü Muzaffer Elçi tarafından imzalandı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu projeyle birlikte Cizre’ye yapılması düşünülen İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) fizibilite raporunun hazırlanmasının ilk adım olacağını söyledi. Ajans’ın vereceği fizibilite desteği sayesinde daha sonra kurulacak olan İŞGEM’in Cizre’deki girişimcilere ön ayak olacağını belirtti. Genel Sekreterimiz “Kapanan veya iflas eden işletmelerin yaşam süreleri incelendiğinde hem dünyada hem de Türkiye`de birçok işletmenin faaliyete geçtikten sonraki ilk beş yıl içinde kapandığı görülmektedir. Buda kuluçka döneminin önemine işaret etmektedir. Dolayısıyla, girişimcilere özellikle ilk beş yıl içerisinde hem maddi hem de teknik açıdan destek olunması gerekmektedir. Bu süre, özellikle sosyo-ekonomik şartlar açısından dezavantajlı olan az gelişmiş Şırnak gibi yörelerde daha da uzun olabilmektedir” dedi.

2018 Yılı Fizibilite Desteği Programının amacı, bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesine, bölgenin yenilik ve girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi için projelerin fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamaktır.

Projenin amacı, ticaret alanında büyük bir iş hacmine sahip ve büyük başarılara imza atmış Cizre ilçesinde yeni nesil genç ve kadın girişimcilere destek olmak için Şırnak İl özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından İş Geliştirme Merkezi kurulmasına öncülük edilecektir. İŞGEM yeni girişimcilerin iş kurmalarını destekleyen, kolaylaştıran, işletmelerin başlangıç aşamalarında karşılaşacakları riskleri en aza indiren bir iş kurma modelidir. İŞGEM’in amacı, yeni girişimcileri, en zayıf durumda oldukları iş kurma aşamasında destekleyerek, bu zor aşamayı sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve ayakta kalmalarını sağlamaktadır. Yapılan araştırmalara göre yeni işletmelerin kuruluş yıllarındaki başarısızlık oranları % 60 ile % 80 arasındadır. İŞGEM ortamında ise bu oran % 10’a kadar düşmektedir. Bu da İŞGEM modelinin yeni işletmelere getirdiği avantajların öneminin en açık göstergesidir. Dolayısıyla “Cizre İş Geliştirme Merkezi Fizibilite Projesi, Cizre İŞGEM`in proje aşamasından faaliyete geçinceye kadar olan sürecin analizini yapacaktır. Projenin toplam Bütçesi 163 Bin olup Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 147 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

Projenin sonunda, Bölge’de girişimcilik ruhunun geliştirilmesiyle birlikte, girişimci adaylarının doğru kararlar alması, iş fikirlerinin ticari değere dönüştürülmesi, Bölge’nin ihtiyaç duyduğu yeni işletmelerin kurulması hedeflenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.