Cizre TSO Başkanı Sefinç, Ekonomi Şurasında Bölge Sorunlarını Dile Getirdi

Cizre TSO Başkanı Sefinç, Ekonomi Şurasında Bölge Sorunlarını Dile Getirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler`de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na...
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler`de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’na katılan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sefinç, bölgedeki Elektrik Sorununun Çözülmesi, SGK pirim Borçlarının ertelenmesi ve uluslar arası ipek yolunundaki sorunlara kadar bölgedeki bir çok konuyu gündeme getirerek sorunların çözülmesi hususunu talep etti.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu`nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

iş dünyası temsilcilerinin sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı bulduğu Şura’da Cizre TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sefinç; Bölgedeki sorun ve sıkıntıları dile getirerek, Başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve İlgili Bakanlardan sorunların çözümü hususunda destek talep etti.

Başkan Sefinç’in Şura’da maddeler halinde dile getirdiği konular şöyle;

*Bölgedeki Enerji ihtiyacını gidermek ve Elektrik kesintilerini bitirmek için gerekli alt yapının ivedi bir şekilde yapılması ve Elektrik konusunda vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi.

*Bölge Esnafının, Mücbir sebeplerden dolayı ertelenen 2016-2017 Yıllarına ait SGK prim borçlarının bir yıl daha ertelenmesi.

*Viranşehir’den Başlayıp Silopi, Habur Sınır Kapısına kadar uzanan Uluslar Arası İpekyolu karayolu güzergahındaki bozuk kısımların ivedi bir şekilde yapılması ve güzergah boyunca eksik olan trafik levha ve işaretlerinin yenilenmesi.

Başkan Sefinç, yukarıda belirttiğimiz gündem maddelerinin yanında, Cizre Vergi Dairesindeki Personel eksikliği ve buna bağlı olarak Cizre’deki vergi mükelleflerimizin karşılaştıkları sıkıntıları, Şırnak-Cizre Arası Karayolundaki Tünel çıkışından Nerdüş Köprüsüne bir bağlantı yolunun yapılmasına kadar halkın bir çok talebini dile getirerek; Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bakanlarımıza Teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.