Cizre`de 50 Bin Tl`lik Altın Çalan 3 Kadın Hırsız Tutuklandı

Cizre`de 50 Bin Tl`lik Altın Çalan 3 Kadın Hırsız Tutuklandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir evden 50 bin TL değerindeki altınları alarak, kaçan hırsızlar, Cizre Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin titiz çalışması sonucu Mardin'in Kızıltepe ilçesinde...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir evden 50 bin TL değerindeki altınları alarak, kaçan hırsızlar, Cizre Asayiş Büro Amirliği Ekiplerinin titiz çalışması sonucu Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yakalandı.

         Cizre’de Nur Mahallesinde bulunan bir evden 50 bin TL değerinde altın çalan üç kadın, güvenlik kameralarından yola çıkılarak, Cizre Polisinin titiz çalışması sonucu Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yakalandı.

        

50 Bin TL değerindeki altını çalıp kayıplara karıştılar

Cizre’de Nur Mahallesi Ersin Sokakta bulunan beş katlı Özcan Apartmanına giren üç kadın hırsız apartmanın beşinci katında oturan 28 yaşındaki H.Ö’nün yatak odasına girip, H.Ö’ye ait 50 bin TL değerindeki altınları alıp İdil caddesinde kendilerini bekleyen plakası belirlenemeyen bir araca binerek kayıplara karıştı. Ev sahibi kadının durumu fark edip olayı polise bildirmesi ile birlikte Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

 

30 Güvenlik Kamera Görüntüsü İncelendi

Cizre Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevrede bulunan 30 iş yeri kamerası ve Mobesse Kameralarını büyük bir titizlikle inceleyip üç kadınının eşgallerini ve kaçtıkları aracın plakasını tespit etti. Cizre Polisi İşyeri güvenlik kameraları ve Mobesse kamerası ve Plaka tanıma Sistemi (PTS) ile hırsızların kaçış için kullandığı aracın Mardin’in Kızıltepe ilçesine giriş yaptığını da tespit etti.

Cizre ve Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu operasyonda A.B (45), D.G (20) ile altınları alan H.B (20),E.B (22) ve İ.P (24) gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise herhangi bir şey bulunamayınca 5 şüpheli sorgulanmak üzere Cizre’ye getirildi.

 

Kadın Hırsızlar her şeyi itiraf etti

         Cizre’den çaldıkları altınları alarak kayıplara karışan ancak Polisin sıkı takibi sonucu Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yakalanan 5 şüpheli polis sorgusunda her şeyi itiraf etti. Şüpheliler çaldıkları 50 bin TL Değerindeki altını Kızıltepe’de bir kuyumcuya 34 bin TL karşılığında sattıklarını itiraf edip 34 Bin TL’yi polise teslim etti. Emniyetteki sorguları tamamlanan A.B (45), D.G (20) ile altınları alan H.B (20),E.B (22) ve İ.P (24) adli mercilere sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilen beş şüpheliden A.B (45) ve D.G (20) adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Habibe Gezer, Elif Gezer ve İpek Gezer tutuklanarak cezaevine gönderildi.

         Çalınan altınların kuyumcuda tespit edilememesi üzerine mağdur H.Ö’nün zararı da zanlılar tarafından karşılandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.