Cizre`de Beslenme Ve Hareketli Yaşam İle İlgili Stant Kuruldu

Cizre`de Beslenme Ve Hareketli Yaşam İle İlgili Stant Kuruldu
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü` nde görevli Diyetisyen Tuba Gültekin tarafından Cizre Memuzin Aile Sağlık Merkezinde stant kuruldu....
 

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü` nde görevli Diyetisyen Tuba Gültekin tarafından Cizre Memuzin Aile Sağlık Merkezinde stant kuruldu. Diyabet ile ilgili yetişkinlere, beslenme ve hareketli yaşam ile ilgili çocuklara yönelik broşürler dağıtılıp bilgilendirme yapıldı.

Çeşitli beslenin ama çok yemeyin; Sağlıklı ve eksiksiz bir diyetten keyif almanın sırlarından biri, farklı gıdalar yemeniz ama porsiyon boyutlarını sınırlamanızdır. Yani her gün aynı şeyleri yemeyin ve farklı beslenme kaynaklarından zevk alarak ilginç öğünler hazırlamaya çabalayın. Ayrıca, günde birkaç büyük öğün yemek yerine, 5 ya da 6 küçük öğün yemek daha iyi olacaktır.

Yağı kesmeyin; İnsanların düştüğü en yaygın hatalardan biri de daha iyi beslenmeye çalışırken yağ içeren tüm gıdaları kesmektir. Yağlı gıdaların yüksek kalorili olduğu doğru olsa da tamamen yağ tüketmeyi bırakmak doğru bir tercih değildir. Vücudunuz belirli yağ türlerine ihtiyaç duyar ve bunlar sağlığınıza zararlı olan yağlardan kurtulmanıza yardımcı olurla Omega 3 yağ asitleri bunlardan biridir ve bu tür yağlar aşağıdaki gıdalarda bulunur: Zeytinyağı, Avokado, Fındık, fıstık, Tohum, Keten tohumu, Yağlı balıklar

Hayvan temelli proteinleri daha az tüketin; dengeli beslenme, Düzgün işleyen bir sinir sistemi ve kas kütlesinin korunması için günlük bazda düzenli protein tüketimi gereklidir. Hayvan proteinleri kolay erişilebilir olmasına rağmen, daha az hayvansal protein yemeyi ve bunun yerine sebze proteinleri seçmeyi öneriyoruz. Çünkü hayvan proteinleri daha fazla yağ içerirler ve sindirimleri daha zor olduğu için bağırsak sorunlarına yol açabilirler. Öte yandan, bitki temelli proteinler bağırsaktaki bakteri florasını yeniden üretmeye yardımcı olan lif, antioksidan ve diğer besin maddelerini içerir.

Şeker tüketiminizi sınırlayın; Tatlılar ve tüm rafine şeker kaynakları, sağlığın ve sağlıklı bir kiloda olmanın bir numaralı düşmanıdır. Şeker, metabolik bozuklukların başlıca nedenlerinden biridir ve birden çok kanser türüyle ilişkili olduğu ispatlanmıştır. En kötüsü ise şekerin yüksek oranda bağımlılık yaratması ve ne kadar çok tüketirseniz, şekere o kadar ihtiyaç duyacağınızdır. Bunları mümkün olduğunca sınırladığınızdan emin olun.

Tuz alımını azaltın; tuz tüketimi, Aşırı tuz tüketimi; sıvı tutulumu, enflamatuar hastalıklar ve hipertansiyon gibi sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Özellikle son yıllarda birçok insan önerilen miktardan 5 kat fazla tuz tükettiği için uzmanlar tuz tüketimini azaltmak adına sayısız uyarılarda bulunmuştur. Tuz yerine bazı otlar, sirke ve zerdeçal gibi diğer sağlıklı baharatları seçebilirsiniz.

Daha fazla su için; Bir beslenme uzmanı tarafından önerilen yemek planları her gün en az 8 bardak su içmenizi önerir. Su, vücudunuzun nemli kalmasını sağlar ve önemli sistemlerinin iyi çalışması için gereklidir. Buna ek olarak, su serbest radikallerin olumsuz etkilerini en aza indirmeye yardımcı olur ve cildin durumunu etkiler.

Organik gıdalar seçin; sebzeler;Organik gıdalar besin maddelerinin % 100’ünü taşırlar, çünkü işlenmemiş ve böcek ilacı ile temasta bulunmamışlardır. Diğer ürünlerden biraz daha pahalı olsalar da sağlıklı beslenme adına organik besinlere yatırım yapmaya değer. Şunu okumanızı da öneririz: Şehirde Kendi Organik Sebze Bahçenizi Kurmak.

Çiğ meyve ve sebzeler tüketin; Çiğ meyve ve sebzeler en yüksek konsantrasyonda yararlı besin maddelerine sahiptir ve vücudunuz için çok daha faydalıdır. Meyve ve sebzeleri çiğ tüketmek kilo vermenize, sindirim sisteminizi geliştirmenize ve vücudunuzun detoks süreçlerini desteklemenize yardımcı olur. Daha iyi beslenmek için hazır mısınız? Yukarıdaki önerileri takip edin, uygulayın ve sıkı bir diyet izlemeye zorlanmadan iyi beslenmenin tadını çıkarın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.