Cizre’de Bozalan TOKİ Konutlarına giden Yol, sürücü ve yayalar için çile yoluna döndü

Cizre’de Bozalan TOKİ Konutlarına giden Yol, sürücü ve yayalar için çile yoluna döndü
Cizre’de Konak Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri eski cezaevi ile Bozalan TOKİ konutları arasında bulunan ve günde yüzlerce araç ve yüzlerce kişinin kullandığı yolun yapılmamasına tepki gösterip, yetkilileri göreve çağırdı.

Konak Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasında bulunan yüzlerce araç ve yüzlerce kişinin kullandığı Bozalan TOKİ Konutları yolundaki dev çukurlar sürücülere ecel terleri döktürüp zaman zaman maddi hasara da neden olurken, halkında tepkisini çekiyor. Işıklandırmanın yetersiz ve kaldırımların olmadığı yolda yayalar bazen büyük tehlike atlatıyor.

whatsapp-image-2024-07-24-at-11-40-48.jpeg

Halkın büyük bir tepkisine neden olan sorunu daha öncede hem haber sitemizde hem de gazetemizde “Cizre'de Vatandaşların Yol İsyanı” başlığı ile haberleştirerek sorunun çözülmesine katkı sunmaya çalıştık.Ancak aradan geçen zamana rağmen yolda her hangi bir çalışmanın daha yapılmaması tepkilerin de artmasına neden oldu.

Çok amaçlı olarak kullanılan ancak oluşan dev çukurlar yüzünden sürücüler için çile yoluna dönen yol sadece TOKİ Konutlarını değil, Yeni Şırnak Yolu, Kapalı Spor Salonu, Yeni İtfaiye Müdürlüğü, Cizre AVM, TOKİ Eski Konutları, Yüzme Havuzları ve Bozalan Köyüne giden çok amaçlı bir kestirme yol olarak kullanılıyor.

whatsapp-image-2024-07-24-at-11-40-49.jpeg

Yolun biran önce temiz bir asfalt ve güzel bir çevre düzenlemesi ile yapılması için ilgili tüm yetkilileri göreve davet eden Konak ve Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, bu yol sadece toki konutları yolu değil. Çok amaçlı ve birçok yer ile bağlantısı olan kestirme bir yoldur.

Bu yolda çocuklar sabahın ilk ışıkları ile birlikte okula gidip geliyor. Yol boyunca ne yeterli ışıklandırma ne de kaldırım var. Hem çocuklar hem de diğer insanlar bu yolda büyük tehlike atlatıyor. Yol çok dar ve aynı zamanda da yolda dev çukurlar oluştuğu için araçlar çukurlara vurmamak için büyük bir uğraş veriyor. Karanlığın basması ile birlikte yol tenhalaşıyor ve çevrede bulunan köpekler yoldan geçenler için büyük bir tehdit oluyor. İlgili kurum ve yetkililerden isteğimiz Eski Cezaevinden yeni Şırnak Yoluna kadar olan yolun yapılması, Işıklandırma ve kaldırımlar yapılarak vatandaşların huzur ve güven içinde bu yolu kullanmalarına yardımcı olmalarıdır.

whatsapp-image-2024-07-24-at-11-40-51.jpeg

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.