Cizre’de eğitimciler ”Öğretmene Şiddeti” sessiz yürüyüş ile tepki gösterdi

Cizre’de eğitimciler ”Öğretmene Şiddeti” sessiz yürüyüş ile tepki gösterdi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde eğitimciler öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını sessiz yürüyüş ve basın açıklaması ile tepki gösterdiler.

Cizre’de Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sendikası İstanbul’un Eyüp ilçesinde özel bir okulda görev yapan İbrahim Oktugan isimli öğretmenin bir öğrencisi tarafından silahla öldürülmesini sessiz yürüyüş ve akabinde yapılan basın açıklaması ile tepki gösterdi.

retmene-siddete-tepki-2.jpg Cizre’de Sanat Sokağı Eğitim-Sen bürosu önünde toplanan çok sayıda sendika üyesi “Öfkeliyiz! Öğretmenin Yaşam Hakkını Güvence altına almak için kaç canımızı kaybedeceğiz?” pankartı eşliğinde Vakıf Camisine kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi ve akabinde yapılan basın açıklaması ile İbrahim Oktugan’ın öldürülmesi ve öğretmene yönelik şiddet olaylarına tepki gösterildi.

retmene-siddete-tepki-6.jpg

Alandaki eğitimciler adına açıklama yapan Eğitim-Sen Silopi İlçe Temsilcisi Yaşar Taşdemir; “İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan özel bir okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybetmesini kınadıklarını söyledi.

retmene-siddete-tepki-7.jpg

Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olduğuna vurgu yapan Taşdemir, ”Türkiye'nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekillerde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmam gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB'i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz. Eğitim emekçilerinin, başta MEB olmak üzere eğitim sendikalarının ve tüm toplum kesimlerinin desteğini hissetmeye ihtiyaçları vardır. Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı olmalıdır.”

retmene-siddete-tepki-8.jpg

Taşdemir, Eğitim emekçilerine yönelik şiddet konusunda Eğitim Sen ve Eğitim İş olarak başta eğitim sendikaları olmak üzere, tüm demokratik kamuoyunu birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından eğitimciler 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sessiz bir şekilde geldikleri gibi sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.