Cizre`de STK`lar Yeni Zelanda`daki Terör Saldırısına Tepki Gösterdi

Cizre`de STK`lar Yeni Zelanda`daki Terör Saldırısına Tepki Gösterdi
Şırnak'ın Cizre ilçesi sanat sokağında İlçe Müftülüğü öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Yeni Zelanda`da...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesi sanat sokağında İlçe Müftülüğü öncülüğünde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar, Yeni Zelanda`da iki camiye düzenlenen terör saldırısını protesto etti ve saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı

            Cizre’de Sanat Sokağında bulunan Huzur Camisi Önünde İlçe Müftülüğü koordinesinde bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu (STK) mensupları ve vatandaşlar,Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınayıp,saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

            Sanat Sokağında bir araya gelen Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve Vatandaşlar adına açıklama yapan Cizre İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz;“Yeni Zelanda’da Cuma namazı esnasında teröristlerce işlenen menfur katliamı ve saldırganları lanetliyor, kınıyor ve şehitlerimize Allah`tan rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”dedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada:Yeni Zelandadaki 49 şehit kardeşimizin yakınlarına, Yeni zelandadaki Müslüman kardeşlerimize ve tüm Müslümanlara Cizre’den islam kardeşleri olarak taziyelerimizi bildiriyoruz. Bilinmelidir ki yapılan bu vahşice saldırı özel de islam alemine genelde vicdan ve izan sahibi olan her inançtan insana yapılmıştır. “Allah şehit edilen kardeşlerimize rahmet etsin. Allah ecrinizi arttırsın. Rabbim geride kalan ailelerine sabırlar versin.” Diyoruz.

Günümüzde Müslümanların kendi içinde çekişip ümmet olma bilincini kaybetmesi, İslam düşmanlarını bu tür saldırılar için daha da cesaretlendirmektedir. İslam ümmetinin yegâne kurtuluşu, ümmeti zilletten kurtarıp tek vücut haline getirmektir. Bu saldırılar Müslümanların, İslam düşmanlarının oyunlarına gelmeden ümmet olma bilinciyle hareket etmeleri ve bir bedenin azaları gibi yekvücut olmaları gerektiğini bir kez daha bize göstermiştir.Aynı şekilde; Mescid-i Aksa`mızda bazı vakit ezanlarının okunmadığını, öğrenmiş olduk. Ezan, bir beldenin İslama ait olduğunu fethin göstergesidir. Ezan, dünyanın her yerinden mazlumların parolası, özgürlük sloganıdır. Yoklukla varlık arasındaki çizgisidir. gözbebeğimiz Mescid-i Aksa`mızın durumunu da yakından takip ediyoruz.

Yeni Zelanda’da vahşice yapılan camii katliamı ile birlikte özellikle belirtmek istiyoruz ki; insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen, 31 yıl önce gerçekleştirip binlerce mazlum kürdün katledildiği Halepçe katliamını ve dünya üzerinde hala süregelen bütün katliamları en şiddetli dille kınıyoruz. Ayrıca Cizre Şehir Platformu olarak “Başta ümmet coğrafyası olmak üzere bütün Dünya üzerinde” insanlığa karşı işlenen ve hala işlenmekte olan suçları unutmadığımızı ve unutturmama Azmi’nde olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Huzurun, Barışın, Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin egemen olacağı bir dünya temelinde her türlü insanlık suçuna karşı haklı tepkilerimizi sürekli güncel tutacağımızı belirtmek isteriz.” Dedi.

            Yılmaz,“Ey Zalimler! Allah’ın laneti üzerinize olsun.  Teröristler tarafından şehid edilen kardeşlerimizi Allah cennetiyle Cemaliyle müşerref eylesin amin. Cenâb-ı Hak her türlü bela ve musibetten ümmet-i Muhammed’i muhafaza eylesin. Cenabı hak bütün Müslümanlara birlik olmayı nasip etsin. Dünyanın dört bir tarafında mazlumlaşan Müslümanları kafirlere karşı serfiraz eylesin. Müslümanlara tuzaklar kuran, zulmeden ne kadar kâfir ve münafık varsa Allah hepsini zelil eylesin, kahreylesin amin! Rabbim bize güç ve feraset nasip etsin.”diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.