Cizre'de Vatandaşların boğulmaktan kurtardığı iki kişiden biri Şırnak'a sevk edildi

Cizre'de Vatandaşların boğulmaktan kurtardığı iki kişiden biri Şırnak'a sevk edildi
Cizre'de Dicle Nehrinde boğulan 15 yaşındaki Furkan Üstün'ü kurtarmak isterken kendisi de boğulma tehlikesi yaşayan ve vatandaşlar tarafından sudan çıkarılan Baran İsa Atabey, hayati tehlikesi endişesi ile Ambulansla Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi

Şırnak’ın Cizre İlçesi İsmail Ebul-İz El Cezeri Asma Köprüsü mevkiinde boğulma tehlikesi geçiren biri çocuk iki kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Nehirden çıkarılan iki kişi Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

bogulma-1.jpg

15 Yaşındaki Furkan'ı Kurtarmak isterken o da boğuldu

Cizre’de İsmail Ebul-İz El Cezeri Asma Köprü Mevkiinde suda yüzerken çırpınmaya başlayan 15 yaşındaki Furkan Üstün’ü görüp kurtarmaya çalışan Baran İsa Atabey, boğulma tehlikesi geçiren çocukla birlikte akıntıya kapıldı.İki kişinin akıntıda sürüklendiğini gören vatandaşlar suda boğulma tehlikesi yaşayan Furkan Üstün ile onu kurtarmaya çalışan Baran İsa Atabey’i kıyıya çıkarıp sağlık ekiplerine haber verdi.

bogulma-5.jpg

Vatandaşlar kurtardı, Ambulansla Hastaneye kaldırıldı

Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri vatandaşlar tarafından kurtarılan iki kişiye olay yerinde yaptıkları ilk müdahaleden sonra Ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan iki kişiden 15 yaşındaki Furkan Üstün’ün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, durumu ağır olan Baran İsa Atabey ise hastanede yapılan tedavisinin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

bogulma-6.jpg

3.'ncü bir kişinin daha boğulduğu iddiası üzerine ekipler Dicle Nehrinde çalışma başlattı

Vatandaşların üçüncü bir kişinin daha olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Cizre Belediyesi İtfaiye ekipleri Dicle Nehrinde kaybolduğu iddia edilen üçüncü kişiyi su üstünde botla, kıyı kenarında da arama tarama faaliyeti yaparak bulmaya çalıştı.Arama kurtarma ekiplerine Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Polisler de Drone ile su üstünde ve kıyı kenarındaki çalılıklar üzerinde uçuşlar yaparak destek verdi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.