Cizre`de Yaya Öncelikli Trafik Uygulaması Başladı

Cizre`de Yaya Öncelikli Trafik Uygulaması Başladı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde İçişleri Bakanlığı`nın hazırladığı projeyle yaya geçitlerinin fark edilmesi, kullanılması ve yayalara öncelik verilmesi için başlatılan "Öncelik...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde İçişleri Bakanlığı`nın hazırladığı projeyle yaya geçitlerinin fark edilmesi, kullanılması ve yayalara öncelik verilmesi için başlatılan "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" uygulaması başladı.

 

İçişleri Bakanlığı`nın hazırladığı projeyle yaya geçitlerinin fark edilmesi, kullanılması ve yayalara öncelik verilmesi için başlatılan "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" uygulaması Cizre`de başladı. Cizre protokolü çocuklarla birlikte yaya geçidi üzerinde araçları durdurdu ve sürücülere broşür dağıtıldı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması amacıyla 81 ile genelge gönderdi ve ülke genelinde aynı anda uygulamanın başlamasını istedi. Bu kapsamda Şırnak’ın Cizre İlçesinde, Cizre Kaymakamlığı, Cizre Belediyesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan çalışmayla Orhan Doğan Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İlkokulu ve Artukoğlu İlkokulu önünde uygulama başlatıldı.

 

Uygulamaya Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,İlçe Emniyet Müdürü Güngör Yıldız,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Yaşar Güzelİlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelli ile öğrenciler katıldı.

 

Uygulama kapsamında Atatürk İlkokulu ve Artukoğlu İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde sürücülerin yaya geçidi ve yayaları fark etmesi amacıyla öğrenciler trafik polisi ve trafik jandarma eşliğinde araçları durdurdular. Ayrıca sürücülere projenin önemini anlatan broşür dağıtıldı.

         "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" uygulaması ile ilgili bir açıklama yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan,”Tüm ülkemizde olduğu gibi Cizre’de de İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan “Araçlar dursun Yayalar Geçsin”  ve “Öncelik hayatın öncelik Yayanın” adlı kampanyaya devlet eylemini İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığının değerli personelleri ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlçemizde de yaya bilincini trafik güvenliğini arttırmak için İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız büyük bir çaba harcıyor. Aslında bu günler bu bilincin artması için bir vesiledir. Yayalarımızın, araç sahiplerimizin de bu kampanyaya desteklerini bekliyoruz.Bu güzel çocuklarımızda okullarına,evlerine selamet içerisinde sağlıkla,huzurla ulaşsınlar.Onları koruyalım.Bu konuda da hem vatandaşlardan hem sürücülerden destek bekliyoruz.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.