Cizre'nin Sevilen Dengbéj ve Yazarları Şiir ve Kültür Programında Buluştular

Cizre'nin Sevilen Dengbéj ve Yazarları Şiir ve Kültür Programında Buluştular
Waar TV'nin beğeniyle izlenen şiir ve kültür programının bu haftaki durağı Mem u Zin Şehri Cizre'ydi. Program, Cizre Dengbéj Evi'nde düzenlenerek, bölgenin ünlü dengbéjlerini ve yazarlarını ağırladı.

Waar TV’nin Şiir ve Kültür Programının Cizre Denbéjevinde ki program çekimleri büyük beğeni topladı..

whatsapp-image-2024-07-18-at-18-46-33-1.jpeg

Ünlü Şair ve seslendirme sanatçısı Burhan Zébari'nin sunuculuğuna üstelendiği programın bu haftaki konukları Cizre’de tanınmış Dengbéj ve yazarlardı; Cizre'nin kültürel mirasını ve sanatsal zenginliğini yansıtan Dengbéj Evi'nde çekimleri yapılan şiir ve kültür programına Dengbéj Mesut Cizirî, Dengbéj Abdurrahman Oğuz ve Mecit Çağırcı gibi tanınmış dengbejler kendilerine özgü ezgileriyle hünerlerini sergilediler. Dengbéjler, ezgileriyle hünerlerini sergilerken, programa renk katan diğer önemli isimler ise Cizre'nin tanınmış araştırmacı yazarlarından Abdulaziz Bilge ile ( Qesidevan) kaside söyleyen, Salih Doru oldu. seslendirdikleri kasidelerle hem programa hem de gelen ziyaretçilere ayrı bir atmosfer kattılar..

whatsapp-image-2024-07-18-at-18-46-34-1.jpeg

Cizre, köklü bir kültürel ve edebi geçmişe sahip olmanın yanı sıra, yazarları,şairleri ve dengbéjleriyle de tanınır. Program boyunca Cizre'nin tarihi ve kültürel zenginliğine vurgu yapan şairler ve dengbéjler, program boyunca unutulmaz anlar yaşattılar. Cizre'ye gelen her ziyaretçiye kültürel miraslarını ve geleneksel sanatlarını sürdürdüklerini bir kez daha gösterdiler..

whatsapp-image-2024-07-18-at-18-45-37.jpeg

whatsapp-image-2024-07-18-at-18-46-33.jpeg

ekran-goruntusu-2024-07-19-004636.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.