Cudi Dağı'nda Unutulmaz 23 Nisan: Çocuklar Hem Eğlendi Hem Andı

Şırnak’ın Silopi Kaymakamlığınca TBMM’nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Cudi Dağı’nda 105 çocukla birlikte 105 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı.
Etkinlik, Cudi Dağı’nda bulunan şehitler anıtına yakın bir noktada gerçekleştirildi. Öğrenciler, 105 metrelik Türk bayrağıyla birlikte şehitler anıtına doğru yürüdü. Yürüyüş, anıt önünde tamamlandı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Etkinliğe, Silopi Kaymakamı Cihat Koç’un yanı sıra Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Ensar Bulutoğlu, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Özgür Kılıç, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Kamil Aydın, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çocuklar, öğretmenleri ve askerlerin desteğiyle uçurtmalarını hazırladı. 105 ay yıldızlı uçurtma gökyüzüyle buluşurken, rüzgarlı havaya rağmen çocuklar zirvede uçurtma uçurmanın heyecanını yaşadı. Program, öğrencilere ikram edilen yemeklerle sona erdi.
Etkinlikte bir açıklamada bulunan Silopi Kaymakamı Cihat Koç “Bugün buraya, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yıl dönümüne ithafen 105 çocuğumuzla, 105 metrelik Türk bayrağımızla beraber çıktık. Şehitlerimize ve gazilerimize dualar ettik. 105 ay yıldızlı uçurtmamızı gökyüzüyle buluşturduk. Çocuklarımızla unutamayacakları bir gün geçirdik. Asker ağabeyleriyle eğlendiler, piknik yaptılar. Cudi Dağı’nın zirvesinden, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105’inci yıl dönümü vesilesiyle tüm Türkiye’ye selamlarımızı gönderiyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanın kuruluşunda emeği olan herkesi minnet ve şükranla anıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyoruz.”dedi.
Öğrencilerden Ecrin Tuncer, “Az önce bayraklarımızla yürüyüş yaptık. Gerçekten çok güzel bir histi. Çok teşekkür ederim” diye konuşurken Aylin Şık ise, “Bugün Cudi Dağı’ndayız. Çok mutluyuz. Kaymakamımıza, milli eğitim müdürümüze ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz. Bizi buraya getirdikleri için” dedi.
Öğrencilerden Mikail Bayar ise şunları söyledi:
“Egemenliğin kayıtsız şartsız olduğu milletin meclisi 105. yılı kutlu olsun. Eğer ki bizler bu topraklarda yaşayabiliyorsak Atatürk sayesinde yaşayabiliyoruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.