DEM Parti Milletvekili İrmez ‘den Şırnak-Van Yolu İnşaatının Durması İle İlgili Açıklama

Şırnak-Van yolu inşaatının durmasıyla ilgili DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez “İşçiler, işlerin durmasının nedeninin şirketin ek ödemeleri yapmaması olduğunu belirttiler. Bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz “dedi

Şırnak ve Van arasında ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla 2013 yılında ihaleye çıkan Şırnak-Van yolu inşaatı, bir kez daha durduruldu. Bu projede yaşanan aksaklıklar ve inşaatın sık sık durması, bölge halkının ve yetkililerin tepkisini çekiyor.

Projenin durmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez,” Şırnak -Van karayolunun bitirilmesi, Şırnak ve ilçeleri arasında sürüş güvenliğini yok eden bozuk yolların düzeltilmesi Şırnaklıların en büyük talebidir” diye ifade etti.

Şırnak-Van yolu üzerindeki tünel şantiyesinin önünde açıklamada bulunan milletvekili İrmez açıklamasını Şöyle devam ettirdi, "bu aralar gündemde Şırnak Van Yolu özellikle. Bu ilk tüneli, normalde 45 kilometrelik aşamada 12 tünelin yapılması gerekiyor. Ama bu ilk tünel ve hala bitirilmiş değil.

Bu yol biliyorsunuz 2013 yılında ihaleye çıkartılmıştı. Ve 11 yıldır maalesef tamamlanmış değil. Her hizmette olduğu gibi Şırnak maalesef tüm yatırımlarda hep geride kalıyor. Vaktinde bitirilmiyor. Ve bu da iktidarın özellikle güvenlikçi politikalardan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz.

Tüm yatırımlarını bölgede, Şırnak’ta özellikle güvenlik endeksli yatırımlara harcamakta. Şırnak Van Yolu’nun bitirilmesi Şırnak halkı ve Van halkı, bölge halkı için aslında elzemdir. Şırnak Van Yolu normalde gittiğimiz zaman 5-6 saatte ancak gidebiliyoruz. Ama bu yolun bitirilmesiyle birlikte 2,5 saatte varılabilecek olan bir yoldur. Onun iç yılında bin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. İşçilerle de görüştük.

Maalesef tünelin diğer ucunda işin durdurulduğunu, tüm malzemelerin bu tarafa getirildiğini, burada da sadece temizlik yapıldığını, 2-3 gün içerisinde de bizlerin de duracağını, işlerin duracağını ve 250’ye yakın işçinin de işsiz kalacağını belirttiler. Mesele neymiş? Mesele ek ödemenin yapılmadığından bahsettiler. Özellikle şirketin de ek ödemelerinin ödenmediği için işi durdurduğunu belirttiler. Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız.

Bu yolun bir an önce bitirmesi gerekir. Zaten Şırnak’taki tüm yollar maalesef böyle. Hep bahsettiğimiz meseleler, sorunlar, iktidarlar. Mesele Şırnak’a geldiği zaman her yatırımda olduğu gibi yol yatırımlarında da sürekli geride durmakta. Sürekli güvenlikçi politikalar öncelikli sıralarında olduğu için bu tür yatırımları maalesef son sıralara bırakmaktalar.

Biz de sonuna kadar takipçisi olacağız. Hem mecliste hem normal alanda da kamuoyu ile bu tür sorun sıkıntıları halkımızla da paylaşacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.