DEM Partili Kadın Eş Başkanlar Cizre’de biraraya geldi, 1 Yıllık hizmeti değerlendirdi
DEM Parti Kadın Belediye Eş Başkanları, Cizre Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. “Kadın yaşamdır, Yaşam kendini yönetmektir” şiarıyla gerçekleştirilen buluşmada, kadın eş başkanlar bir yıllık çalışma sürecini kapsamlı bir şekilde değerlendirdiler.
Toplantıda, geçen yıl boyunca yürütülen faaliyetler, karşılaşılan zorluklar ve elde edilen başarılar ele alındı. Kadınların yerel yönetimlerdeki temsiliyetini artırmaya yönelik yeni stratejiler ve projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Katılımcılar, hem mevcut sorunlara yönelik öneriler geliştirdi hem de gelecek dört yıllık döneme ilişkin yol haritası oluşturdu.
Toplantıda, kadınların karar alma mekanizmalarındaki etkinliğini artırmak, eşitlikçi ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışını güçlendirmek amacıyla somut adımlar belirlenirken, kırsal bölgelerde kadın dayanışma merkezlerinin kurulması ve genç kadınların yerel yönetim süreçlerine daha aktif katılımını sağlamak gibi yeni projeler de gündeme alındı.
Kaynak:Azad Mendeş
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.