Dengbej Tajdin’in Ölümü Şırnak’ı yasa boğdu

Dengbej Tajdin’in Ölümü Şırnak’ı yasa boğdu
Kendine has üslubu ile seslendirdiği stran ve Kürtçe şarkılarla başta Şırnak olmak üzere bölge çapında sevilen ve sayılan Dengbejlerden biri olan Tajdin Çakan 80 yaşında hayatını kaybetti. Çakan’ın ölümü Şırnak ve bölgede büyük bir üzüntüye neden oldu.

Şırnak'ın, Bölgenin ve Kürt Müziğinin duayenlerinden biri olan Şırnak’lı Dengbej Tajdin Çakan, 80 yaşında ikamet ettiği evde hayatını kaybetti.

60 yıldan bu yana başta Şırnak ve çevresi olmak üzere Düğün ve Kültürel etkinliklerin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Dengbej Tajdin, seslendirdiği Kürtçe ezgi,Şarkı ve uzun havaları ile dinleyenlere mükemmel bir müzik ziyafeti yaşatıyordu.20’li yaşlarda başladığı dengejliği her geçen gün, her geçen ay ve her geçen yıl daha da geliştirip kendisini bölge insanına kabul ettirip kısa sürede büyük bir saygınlığa erişti. Kimisinin Tajdin Amca, kimisinin Denbej Amca kimisinin de Şırnaklı Dengej Tajdin diye hitap edip sevgi ve saygısını gösterdiği 4’ü erkek 1’i kız, beş çocuk babası Tajdin Çakan’ın ölümü büyük bir üzüntüye neden oldu.

80 yaşında aramızdan ayrılıp ebediyete göç eden Dengbej Tajdin’in cenazesi Dicle Mahallesindeki camide kılınan cenaze namazına müteakiben Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta ailesi ve sevenlerinin duası ve gözyaşları arasında defnedildi.

Kaynak:Mevlüde Sevim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.