Dicle Nehrinde Kaybolan 2 İşçiden Birinin Cansız Bedeni Bulundu

Dicle Nehrinde Kaybolan 2 İşçiden Birinin Cansız Bedeni Bulundu
Cizre'de yol yapım inşaatında çalışan ve serinlemek için girdikleri Dicle Nehrinde kaybolan iki işçiden birinin cansız bedeni bulundu. Şırnak'ın...
Cizre’de yol yapım inşaatında çalışan ve serinlemek için girdikleri Dicle Nehrinde kaybolan iki işçiden birinin cansız bedeni bulundu.

            Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kurtuluş köyü mevkiinde serinlemek için Dicle nehrine giren Midyatlı iki işçi akıntıya kapılarak kayboldu. Jandarma ve Arama Kurtarma Ekiplerinin seferber olduğu arama çalışmalarında 24 Yaşındaki Yasin Zengin’in cansız bedeni sudan çıkarıldı.

           Cizre’ye bağlı Kurtuluş köyü yakınlarındaki yol yapım inşaatında çalışan Midyatlı Hasan Çağlayan(18) ve Yasin Zengin(24) isimli iki işçi dün saat 17.00 sıralarında serinlemek için Dicle nehrine girdi.İki işçiden Hasan Çağlayan akıntıya kapıldı.Durumu gören Yasin Zengin’de arkadaşını kurtarmaya çalıştı. Bir süre su da çırpınarak kurtarma çabaları veren 2 genç daha sonra ikisi birlikte akıntıya kapılarak nehirde kaybolmuştu.Çevredekilerin haber vermesi ile birlikte olay yerine jandarma, Afad, itfaiye ve ambulanslar sevk edilmişti.

JANDARMA, AFAD VE CİZRE BELEDİYESİ KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

            Dün akşam saatlerinde yaşanan üzücü olaydan sonra İlçe Jandarma Komutanlığında görevli askerler suda kaybolan gençleri bulmak için bütün imkânlarını seferber etti. Cizre Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Ekibi su altında kayıp gençleri ararken, Jandarma Drone ile su üstünde ve kıyı kenarında kayıp gençleri aradı.

            Dün ara verilen arama kurtarma çalışmaları bugün sabahın erken saatlerinde tekrardan başladı. Arama Kurtarma ekipleri ile birlikte Jandarmanın da seferber olduğu arama çalışmalarında 24 Yaşındaki Yasin Zengin’in cansız bedeni dalgıçlar tarafından sudan çıkarıldı. Cenazenin sudan çıkarılması sırasında kıyı kenarında bekleyen aileleri ise Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Bazı kadınlar ise sinir krizi geçirdi. Fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri anında müdahale etti.

            Yasin Zengin’in cansız bedeni otopsi için ambulansla Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

CİZRE BELEDİYESİ İŞÇİ YAKINLARI İÇİN NEHİR KIYISINDA ÇADIR KURDU

            Yaşanan olayın ardından sabah erken saatlerde arama kurtarma çalışmalarını takip etmek için Dicle Nehri kıyısına gelen Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan,güneş altında bekleyen kayıp işçilerin yakınları için çadır kurulması talimatı verdi.Arıcan,kayıp işçilerin aileleri ile birlikte arama kurtarma çalışmalarını çadırda takip etti.

            Suda kaybolan 18 yaşındaki Hasan Çağlayan’ı arama çalışmaları sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.