Dicle Nehrinde Mahsur Kalan Eşek Kurtarılmayı Bekliyor

Dicle Nehrinde Mahsur Kalan Eşek Kurtarılmayı Bekliyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde sağanak nedeniyle su seviyesi yükselen Dicle Nehri`nde mahsur kalan eşeğin kurtarılması için vatandaşlar seferber oldu.Hayvan sever vatandaşlar hayvanın kurtarılması için...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sağanak nedeniyle su seviyesi yükselen Dicle Nehri`nde mahsur kalan eşeğin kurtarılması için vatandaşlar seferber oldu.Hayvan sever vatandaşlar hayvanın kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

Cizre’de, sağanak nedeniyle su debisi artan ve 10 günden bu yana nehirde mahsur kalan eşeği kurtarmaya çalışan hayvan sever vatandaşlar, eşeğin kurtarılması için yetkililerden yardım bekliyor.

         Cizre’de 10 gün önce nehrin ortasında oluşan adacıkta otlanan ve sağanak yağış nedeni ile su seviyesi yükselen Dicle Nehrinde bir eşek mahsur kaldı. Nehrin ortasında mahsur kalan eşeği kurtarmak için belediye ekiplerinden yardım istedi ancak yardım gelmeyince vatandaşlar kendi imkanları ile kurtarmaya çalıştı ancak vatandaşların çabası sonuç vermedi.

 

         Nehrin ortasında mahsur kalan hayvanı kurtarmak nehre atlayıp eşeği kurtarmak için kendi imkânları ile çaba gösteren duyarlı vatandaşlardan Cevher Ruvanas,”10 Günden beri bir eşek suyun ortasında mahsur kalmış. Eşeğin kurtarılması için belediyeyi aradık, zabıtaları gönderdi buraya ancak buraya gelen zabıtalar bize eşeğin yeri iyi yiyecek otu ve içecek suyu var. Bırakın orda kalsın dediler bize. Ancak o da bir canlı. Yarın öbür gün yağışlı bir havada sel olursa ya da barajın kapağı açılırsa o hayvan orada telef olur gider” dedi.

         Ruvanas,”ben bütün hayvan severlere sesleniyorum şuana kadar hiçbir yetkili buraya gelip bakmadı. Bu olay batıda bir yerde yaşansaydı bütün gazeteciler, hayvan sever dernekleri, yetkililer hatta milletvekili bile gelip bu hayvanın kurtarılması için seferber olurdu. Ancak burası Cizre olduğu için kimse bu canlıyı ve hayvanı önemsemiyor. Bu hayvanı kurtarmak için çok fazla bir şey yapmaya da gerek yok sadece bir kepçe ile hayvanın önü açılsa hayvan da kurtulmuş olur.

         Hayvanı bu şekilde görünce vicdanım kabul etmedi ve bu soğuk havada nehre girip eşeği kurtarmaya çalıştığını ifade eden Ruvanas,””eşek sudan korktuğu için onu bulunduğu yerden kaldıramadım. Onu mahsur kaldığı yerden kurtarmak için çok çabaladım ama çabalarım sonuç vermedi. Onun için bütün duyarlı insanları, hayvan severleri ve yetkilileri bu hayvanın kurtarılması yardım onun için bütün duyarlı insanları, hayvan severleri ve yetkilileri bu hayvanın kurtarılması yardım etmeye ve görevlini yapmaya davet ediyorum” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                             

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.