Dika`dan Şırnak`a 7.1 Milyonluk Proje Desteği

Dika`dan Şırnak`a 7.1 Milyonluk Proje Desteği
Şırnak Belediyesi ile İdil İlçe Belediyesi tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) “2018 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajans'a sundukları...
 

Şırnak Belediyesi ile İdil İlçe Belediyesi tarafından, Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) “2018 Yılı Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajans’a sundukları 7.1 Milyon TL tutarındaki üç projenin imza töreni gerçekleştirildi.

 

Başarılı bulunan projeler Şırnak Belediyesi’nin “Şırnak Kent Meydanı ve Dikey Bahçe Projeleri” ile İdil İlçesinin “İdil’in Aydınlık Yolu” projelerinin sözleşmeleri imzalandı. Mardin’de Ajansımızın toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine ev sahibi olarak DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Şırnak Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ile İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ersin Tepeli katıldı. Ajans’ın Program Yönetim Birimi Başkanı Sihat Ferat Toktaş tarafından, basın mensuplarına projeler konusunda kısa bir sunum gerçekleştirildi.

 

İmza töreninde konuşan Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Kenti kent yapan meydanlarıdır. Şırnak merkezde de inşallah güzel bir meydan tanımlaması yapacağız. Yine benzer bir çalışmada, kente girdiğiniz zaman sizi ilk karşılayacak olan güzellik, dikey bahçe çalışması olacaktır. İdil’de de kentin yaşam kalitesinin artırılması ile ilgili özellikle geçiş yollarında olan bir yolu modernize ediyoruz. Farkındalık arz edecek, albenisi olan bir kent girişi olacak inşallah. Kentin güzelliği o kentin aynasıdır. Bu projelerin tümü bir bütünlük arz ediyor; inşallah hepsi Şırnak ilimize katkı sağlayacaktır” dedi.

Şırnak Belediyesi’nin ilk projesi olan “Şırnak Dikey Bahçe” projesinin toplam bütçesi 2 Milyon 582 Bin TL olup, Ajans Desteği 1 Milyon 349 Bin TL’dir. İkinci proje olan “Şırnak Kent Meydanı” projesinin toplam bütçesi 2 Milyon 183 Bin TL olup, Ajans Desteği 1 Milyon 349 Bin TL’dir. İdil ilçesinin “İdil’in Aydınlık Projesi” toplam bütçesi 2 Milyon 360 Bin TL olup, Ajans Desteği 1 Milyon 498 Bin TL’dir. Böylece Şırnak’ın üç projesinin toplam bütçesi 7 Milyon 125 Bin TL tutarında olacak olup, Ajansımız tarafından bu projelere 4 Milyon 196 Bin TL hibe desteği sağlanacaktır.

 

Projelerin amacı, Şırnak’ın kentsel üstyapı ve ortak yaşam alanlarının geliştirilerek kent merkezlerinde yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasıdır. Şırnak’ta ortak yaşam alanlarının desteklenmesi, kent estetiğinin geliştirilerek yaşam kalitesinin artırılmasıdır. Böylece şehri yaşanılabilecek bir duruma getirmektir.

 

Projenin uygulanarak hayata geçirilmesinin ardından halkın gün boyu oturabileceği, vaktini sosyal aktivitelerle geçirebileceği sosyal alanlar oluşturulacaktır. Yeni bir sosyal yaşam alanı ile birlikte yaşam koşulları ve yaşanabilirlik düzeyi artacaktır. Kentte sosyal, kültürel etkinlikler düzenleyen kurum, kuruluşlar meydandan daha sağlıklı ve uygun koşullarda faydalanacaktır. Proje bugüne kadar kentte uygulanmış olan en büyük sosyal yaşam projesi özelliğini taşıyacaktır. Böylece, kent estetiğinin geliştirilmesiyle, kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak şehre büyük katkı sağlayacak, Şırnak hakkındaki olumsuz algıyı da değiştirecektir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.