Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak`ta

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak`ta
Şırnak'ta İlim Yayma Cemiyeti tarafından “Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç ve Ahlak” konulu konferans düzenlendi. Konferansa, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü...
 

Şırnak’ta İlim Yayma Cemiyeti tarafından “Duruş Konuşmaları, Bilgi, Bilinç ve Ahlak” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak Üniversitesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen konferansa katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, “sizler Şırnak Üniversitesinde ders çalışırken, çok kıymetli hocalarımızdan bir şeyler öğrenirken, Cudi’ye doğru bakın. Hz. Nuh’tan dolayı insanlığın bütün sorumluluğunu ve bütün yükünü omuzlarınızda hissediyormuşçasına Cudi Dağıyla Sohbet edin. Mekanlar dahi ne kadar önemli olduğunu anlayın. Bir gün bu ülkenin önemli kademelerinde görev alan sizler, bu üniversiteden mezun olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız” dedi.

Eski Başbakan Davutoğlu, “bölgede yaşanan olaylar iyi niyetleri istismar eden terör örgütü şehirleri hendeklerle, barikatlarla kazmaya, şehirleri bölmeye ve insanları birbirine düşürmeye çalıştılar. Bu terör örgütlerinden biri binlerce yıl bir arada yaşamış bir milletin fertlerini birbirine düşürmeye çalıştı, diğeri ise Müslümanları birbirine düşürmeye çalıştı” dedi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Davutoğlu, “İnsanın kendisini idrak etmesi de bir düşünce sürecinin sonucudur. Eğer düşünce yöntemi konusunda sağlam bir zemin üzerinde hareket etmiyorsanız, insanoğlunu diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliği olan kendi kendisi üzerine düşünme kabiliyetini kaybedersiniz, herhangi bir şekilde bilinç geliştiremezsiniz. 15 Temmuz`u düşündüğümüzde FETÖ denilen ve geçmişte benzer örnekleri olan hareketlerin en önemli özelliklerinden birisi insana şunu demesidir: “Siz düşünmeyin, sizin yerinize biz düşünürüz. Sizin bilincinizi biz şekillendiririz” İnsanların akledebilme, düşünme yeteneklerini geliştirmeyi tek bir kişi ya da gruba devretmesi. Bunu kim yaparsa yapsın insanoğluna en büyük zararı vermiş olur” dedi.

Davutoğlu, “Siyonistler de bütün insanların dünyayı kendilerinin idare ettiklerine inanmasından dolayı son derece memnun olabilir. Bizim irademiz de tarihin iradesi de kimseye terk edilmiş değildir. Düşüncemizi sloganlar üzerine oturtmamamız lazım. Sloganlar siyasette gerekli olabilir ama düşünce gerçek bir bilgi zeminine ve sağlam usule dayalı olarak üretildiği zaman kalıcı olur. Sağlam usule dayanmazsa ürettiğiniz şey bir süre sonra sıradanlaşır ve bizi de yanıltmaya başlar. Bakarsınız `üst akıl` diye bir mefhum birçok şeyi açıklar hale gelebilir”

Konferansın sonunda Davutoğlu`na, İlim Yayma Cemiyeti Şırnak Şube Başkanı Rezan Birlik tarafından Hz. Nuh Gemisinin Maketini hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.