Girişimcilikte Yeni Dönem Başlıyor

Girişimcilikte Yeni Dönem Başlıyor
KOSGEB Şırnak İl Müdürü Abdullahj Yurten, 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Yeni Girişimcilik Desteği ile teknolojik alanlarda faaliyet gösterecek girişimlere daha fazla destek sağlanacağını...
 

KOSGEB Şırnak İl Müdürü Abdullahj Yurten, 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Yeni Girişimcilik Desteği ile teknolojik alanlarda faaliyet gösterecek girişimlere daha fazla destek sağlanacağını açıkladı.

KOSGEB in uygulamalı girişimcilik eğitimini almış ve işini kurmuş fakat henüz girişimcilik desteğine başvurmamış girisimcilerimizin dikkatine; imalat sanayi dışında faaliyet gösteren girisimcilerimizin 31.12.2018 tarihine kadar yeni girişimci desteğine basvurmamalari durumunda mevcut destek kalemlerinden olan kuruluş dönemi makina teçhizat ofis donanim ve yazılım  desteği ile işletme giderleri destek kalemlerinden faydalanamayacaklardır. Planlarını mevcut girişimcilik destek programına göre yapan imalat dışı sektörde faaliyet gösteren girişimcilerimizin 31.12.2018 tarihine kadar destek başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

 İmalat dışı sektörler için yeni uygulamaya konulacak destek programında istihdam ve süreklilik odaklı destekleme modeli uygulanacaktır.

Yeni Program ile; Girişimcinin; Türk Ticaret Kanununda tanımlı, gerçek kişi statüsünde kurduğu işletmeye 5.000 TL, sermaye şirketi statüsünde kurduğu işletmeye 10.000TL geri ödemesiz kuruluş desteği verilecektir.

İşletmenin destekten yararlanmaya başladığı tarihten itibaren 2 yıllık sürede gerçekleştirdiği istihdama oranla 40.000TL’ye kadar geri ödemesiz “Performans Desteği” ödemesi yapılabilecek; girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda ise her performans döneminde 5.000 TL’ye kadar ilave destek sağlanabilecektir.

KOSGEB tarafından belirlenen “İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu”nda belirtilen konularda faaliyet gösteren işletmelere geri ödemesiz 100.000 TL’ye kadar makine, teçhizat ve yazılım desteği sağlanacaktır. İşletmenin orta yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda geri ödemesiz olarak sağlanacak desteğin üst limiti 200.000 TL, yüksek teknoloji seviyesinde faaliyet göstermesi durumunda geri ödemesiz olarak sağlanacak desteğin üst limiti 300.000 TL olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.