Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Üyelerinin Şırnak Ziyareti

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Üyelerinin Şırnak Ziyareti
Şırnak'a gelen Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve yönetim kurulu üyeleri bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak Şırnak izlenimlerini okurları ile paylaşacak. ...
 

Şırnak’a gelen Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve yönetim kurulu üyeleri bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunarak Şırnak izlenimlerini okurları ile paylaşacak.

           Şırnak’a gelen Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı  Arif KURT Gaziantep Basın Cemiyeti Başkan Vekili Murat ATAY TGK Yönetim Kurulu Üyesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke Batman çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan ATAY Batman çalışan Gazeteciler Derneği başkan Yard. Hatice TÜRKAN Batman Sonsöz Gazetesi yazarı.  Batman çalışan Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyesi Selim TOPRAK Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla DURAK Birlik Gazetesi sahibi Diya YARAYAN, Ahmet ERDEMCİ, Şanlıurfa çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir GÜLEBAK Yeniurfa Gazetesi Mehmet ER Abdurrahman ELÇİ Bozovanın sesi gazetesi imtiyaz sahibi Feyzi Donan Siverek Hedef Gazetesi Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık, ve Şırnak’ta görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanları eşlik etti.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ve Federasyona bağlı Cemiyet Başkanları ilk olarak Şırnak Üniversitesini ziyaret ederek Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak ile görüştü

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, bölgede sağlanan huzurla birlikte üniversitede öğrenci sayısında artış yaşadığını söyledi. Şu anda fakültelerde yüzde yetmiş, yüksek okullarda ise yüzde doksan oranında bir artış olduğunu aktaran Şırnak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, üniversitenin tanıtımı için gazetecilerin desteğini beklediklerini ifade etti.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik ise Şırnak üniversitesi ve kentin imajını değiştirmek adına kendi paylarına düşen ne varsa yapacaklarını kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından gazeteciler üniversitenin kampusunu gezdi.

Heyetin Şırnak Üniversitesi ziyaretin ardından Şırnak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek,  Başkan Yardımcısı Yahya Acar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Besen’den Şırnak’taki ticaret ve sanayi alanlarında yapılan çalışmaları TSO yetkililerinden dinlediler.

Gaziantep, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa Kilis ve Mardinli gazetecilerden oluşan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Vali Aktaş’ta, bölge illerinden gazetecileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek konuklarına teşekkür etti.

Vali Aktaş yaptığı konuşmada,   Şırnak ve ilçelerinde toplam 14 bin 522 ev ve işyerinin  çukur ve barikat terörü sonucunda yıkıldığını, ev ve işyeri yıkılan vatandaşların, devletin şefkat şemsiyesi altında olduğunu ifade etti Vali Mehmet Aktaş, Şehir merkezi, İdil, Cizre ve Silopi ilçelerinde, aralarında 27 cami, 11 okul, 14 bin 522 konut ve iş yerinin yıkıldığını,  bölgede huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 10 bin 200 konut ve 500 işyeri yapımını gerçekleştirdiğini, Cizre ve İdil ilçelerinde 2 bin 500 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi.

     Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Cukur ve Barikat Terörünün yıktığı, yıkılmasına sebep  olduğu bina ve işyerlerini devletin şefkatli eliyle yapıldığını hatırlatarak “ Çukur ve barikat teröründen en fazla Şırnak Şehir merkezi etkilendi. 5 bin 934  konut ve işyeri hafif hasar gördü, 9 bin 151 konut ve işyeri yıkıldı. Cizre ilçemizde 3 bin 102,Silopi´de bin 325,İdil´de ise 944  konut ve işyeri yıkıldı.  9 ayrı etapta il genelinde 11 bin 43 konut ve  bin 143 işyeri yapımı hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde kur´a ile konutlar ve iş yerleri hak sahiplerine dağıtılacak “ dedi.

Gazeteciler, ziyaretin ardından akşam yemeğinde de Vali Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım ile bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, vali yardımcısı Tunahan Efendioğlu ve beraberindeki cemiyet başkanları ile birlikte Şırnak’ta terör mağdurları için yapılan konutları gezdi ardından  Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Üyeleri Cizre İlçesinde  Cizre Müzesi,Ulucami, Hz. Nuh Türbesi Mem’u Zin türbesi  Gezisinin ardından Şırnak’tan Ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.