HÜDA-PAR Milletvekili Demir: "Cizre'de boğulma vakaları rutin hale gelmemeli"

HÜDA-PAR Milletvekili Demir: "Cizre'de boğulma vakaları rutin hale gelmemeli"
Gaziantep HÜDA-PAR Milletvekili Şehzade Demir, son günlerde özellikle Cizre Dicle Nehri'nde artan boğulma vakalarını meclis gündemine taşıdı.

Demir, nehrin belirli yerlerinde güvenli yüzme alanlarının oluşturulması veya alternatif yüzme havuzlarının yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Boğulma vakaları Cizre'nin rutini haline gelmemelidir" dedi.

Vekil Demir, TBMM basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Son günlerde havanın ısınmasıyla birlikte özellikle Cizre üzerinde yaşanan acılara işaret etmek istiyorum. Dicle Nehri, malum Cizre'nin içinden geçmektedir ve nehrin kenarı ıslah edilmemesi nedeniyle her gün boğulmalar yaşanabilmektedir. Son günlerde de yine acı haberler gelmeye devam ediyor, insanlar boğulmaya devam ediyor, özellikle genç yaşta daha doğrusu çocuk yaşta. Bunun önüne geçebilmek için ciddi tedbirler almak durumundayız. Her yıl yaşanan bu sorunların her yıl tekrarlanmaması için ciddi bazı tedbirlere ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaçlar; Nehrin ıslah edilmesi, etrafının tellerle kapatılması, güvenli suya girme alanı oluşturulması ve buna alternatif olarak şehirde yüzme havuzları yapılması gibi bazı tedbirlere gidilmelidir. Bu Cizre'nin öteden beri, yıllardan beridir var olan bir sorun ilelebet devam etmemelidir" şeklinde konuştu.

31699.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.