Cizre'de İdil Caddesi Esnafından Tonajlı Araçların Şehir Merkezinden geçmesine tepki

Cizre'de İdil Caddesi Esnafından Tonajlı Araçların Şehir Merkezinden geçmesine tepki
Cizre’de İdil Caddesi esnafı ve sakinleri geçmiş yıllarda yaşanan ölümcül trafik kazalarının bir daha yaşanmaması can ve mal kaybının olmaması için tonajlı araçların ne gece nede gündüz ilçe merkezinden geçmemesini talep edip, yetkilileri göreve çağırdı.

dil-caddesi-esnafindan-tonajli-araclarin-sehir-merkezinden-gecmesine-tepki-4.jpg

Cizre’de 2 Eylül gecesi Freni boşalan bir Tır’ın İdil Caddesi üzerinde bir ticari taksiyi biçip başka bir araca çarparak durması ile sonuçlanan ve şans eseri can ve mal kaybının yaşanmadığı trafik kazası cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşlara büyük bir korku yarattı.

dil-caddesi-esnafindan-tonajli-araclarin-sehir-merkezinden-gecmesine-tepki-3.jpg

İdil Çevre yolu yapılmadan önce Tonajlı araçların ilçe merkezinden geçişi sırasında İdil Caddesinde yaşanan sayısız trafik kazasında çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanarak sakat kalmış ve büyük çapta maddi hasar yaşanmıştı. İdil’den gelen araçların Tank Taburundan yokuş aşağı inerken frenlerinin boşalması sonucu geçmiş yıllarda korkunç kazalar yaşanmış ve esnaflar da kazaların önlenmesi için çevre yolu yapılmasını ve araçların o yolu kullanmasını istemişti.

dil-caddesi-esnafindan-tonajli-araclarin-sehir-merkezinden-gecmesine-tepki-1.jpg

Çevre Yolu’na rağmen İlçe Merkezinden geçiyorlar

Tonajlı araçların çevre yolu olmasına rağmen ilçe merkezinden geçmesine tepki gösteren İdil Caddesi Esnafı ve Mahalle Sakinleri; geçmiş yıllarda bu cadde üzerinde sayısız trafik kazası yaşandı.Çok sayıda can kaybı oldu ve bir o kadarı da yaralanan oldu.Yaşanan kazalar nedeni çok sayıda araç ve iş yeri zarar gördü.Ancak yaşanan bunca olaya rağmen tonajlı araçlar ilçe merkezinden geçmeye ve yetkililerde görmezden gelmeye devam ediyor.

dil-caddesi-esnafindan-tonajli-araclarin-sehir-merkezinden-gecmesine-tepki-2.jpg

İki Eylül'deki kazada facia yaşanabilirdi

2 Eylül Gecesinde iki tır arasında kalan Ticari takside yolcu veya yolcuların olmaması büyük bir facianın da önüne geçti.İsmi öğrenilemeyen Taksi Şoförünün kazadan burnu bile kanamadan kurtulması ise mucizeydi.

dil-caddesi-esnafindan-tonajli-araclarin-sehir-merkezinden-gecmesine-tepki-1.jpeg

Tonajlı araçların idil caddesinden geçişi yasaklanmalı

Tonajlı araçların geçişi sırasında İdil Caddesi Esnafı ve sakinlerinin büyük tehlike altında yaşamlarına devam etmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, buradan ilgili tüm yetkililere sesleniyoruz. Bizler artık bu cadde üzerinde kazaların olmasını, insanların ölüp yaralanmasını ve vatandaşların maddi hasar kaybına uğramasını istemiyoruz. Buradan tüm şoförlere de sesleniyoruz; alternatif yol varken ne kendi canınızı nede başkasının canını tehlikeye atın. Mal geri gelir ama can geri gelmez. Hem kendinizin hem de başkasının hayatına sebep olmak itemiyorsanız lütfen İdil Caddesinden şehir merkezine geçmeyin. Çünkü Tank Taburu yokuşu çok dik ve her sürücü bunun farkında değil. Bunun için Cizre Belediyesi, Karayolları Şube Şefliği, Cizre Kaymakamlığı ve Şırnak Valiliğine çağrıda bulunuyoruz; büyük bir facia yaşanmadan bu soruna bir çözüm bulun.

Kaynak:Mevlüde Sevim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.