İdil'de Şap Hastalığıyla Mücadelede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Harekete Geçti

İdil'de Şap Hastalığıyla Mücadelede İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Harekete Geçti
Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İdil'in Yüksekköy Köyü'nde şap hastalığının ortaya çıkmasının hemen ardından etkili önlemler alındı. Hastalığın yayılmasını engellemek için ilçede kapsamlı bir mücadele başlatıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde geçtiğimiz günlerde hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmişiti.Hastalığın tespit edilmesi üzerine ilk adım olarak Yüksekköy Köyü'nde karantina uygulaması başlatıldı. Bu süreçte köyde bulunan her alan detaylı bir şekilde dezenfekte edildi. Ayrıca, köy sakinlerinin sağlığı için gerekli taramalar yapıldı ve sağlık durumları titizlikle takip edildi.

ekran-goruntusu-2024-07-21-151431.png

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise, köy muhtarlarıyla bir araya gelerek Şap Hastalığı hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledi. Bu toplantılarda hastalığın belirtileri, yayılma şekilleri ve alınması gereken önlemler detaylı bir şekilde aktaran İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri Köy muhtarlarından aldıkları bilgiler doğrultusunda köy halkını bilinçlendirmek ve gerekli önlemleri almaları konusunda teşvik edildi.

ekran-goruntusu-2024-07-21-151413.png

Cizre ve İdil ilçelerinde de benzer şekilde İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Yıldız'ın katılımıyla sağlık personeli, köy muhtarlarına yönelik Şap Hastalığı ile ilgili bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.