Nevruz Bayramı Cizre`de Coşku İle Kutlandı

Nevruz Bayramı Cizre`de Coşku İle Kutlandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaklaşık beş bin kişinin katıldığı Nevruz Bayramı canlı müzik eşliğinde coşku ile kutlandı. HDP ve DBP'nin Konak Mahallesinde düzenlediği Nevruz Bayramı...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaklaşık beş bin kişinin katıldığı Nevruz Bayramı canlı müzik eşliğinde coşku ile kutlandı.

 

HDP ve DBP’nin Konak Mahallesinde düzenlediği Nevruz Bayramı Kutlamaları coşkulu bir şekilde başlarken, nevruz alanını dolduran yaklaşık beş bin kişi canlı müzik eşliğinde halaylar çekerek Nevruz’un coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

HDP ve DBP ilçe Teşkilatı tarafından Konak Mahallesinde düzenlediği Nevruz Kutlamaları için Şırnak, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Güçlükonak ve Uludere ilçelerinden gelen çok sayıda kişi mitingin yapılacağı alana akın etti. Alana giren vatandaşlar üst aramasından geçirilirken, güvenlik güçleri olası bir olaya karşı alan çevresinde ve alana gelen güzergâhlarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Cizre`deki Nevruz Bayramı kutlamaları HDP Cizre Belediye Eş Başkan Adayları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ’ın yaptığı kürtçe konuşma ile başladı.Akabinde HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir’de Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir`de kalabalığa hitaben Kürtçe bir açıklama yaptı.

 

Yaklaşık on bin kişinin katıldığı Nevruz Kutlamaları nevruz ateşinin yakılması ile coşku doruğa çıktı.Nevruz ateşinin yakılmasından sonra alanı dolduran kalabalık kürtçe şarkılar eşliğinde eğlendi.Öğlen saat 13:00`te başlayan kutlamalar saat 18:00`e kadar sürdü.Cizre`deki nevruz kutlamaları olaysız bir şekilde sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.