Nisan Ortasında Kar Sürprizi! Uludere Tanin Geçidi Beyaza Büründü

Şırnak Merkez, Cizre, Silopi ve İdil’de güneşli ve ılık hava hâkimken, Tanin’in zirveleri gece yağan karla beyaza büründü.
Şehir genelinde ağaçlar çiçek açmış, doğa yeşilin binbir tonuna bürünmüşken; Uludere'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görenleri hem şaşırttı hem büyüledi. Baharın tazeliği ile kışın beyaz örtüsü arasında kalan Şırnak, bir günde iki mevsimi aynı anda yaşadı.
Tanin bölgesinde sabaha karşı etkili olan kar yağışı sonrası, yollar karla kaplandı. Yer yer 10-15 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle İl Özel İdare ekipleri bölgede kar temizle çalışması başlattı. Sürücülere dikkatli olmaları ve zincirli araçlarla yola çıkmaları yönünde uyarılar yapıldı.
Bölge halkı bu doğa olayına alışık olsa da, baharın ortasında gelen bu kar, her zaman olduğu gibi yine ilgi odağı oldu. Doğa severler ve fotoğrafçılar karla kaplı Tanin geçidini görüntülemek için bölgeye akın etti.
Uludereliler, “Şırnak’ın diğer ilçelerinde insanlar tişörtle gezerken biz burada karla mücadele ediyoruz. Ama bu bizim doğamızın güzelliği. Aynı şehirde hem baharı hem kışı yaşıyoruz,” diyerek bölgenin eşsiz coğrafyasına dikkat çekti.
Meteoroloji, yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışlarının devam edebileceğini belirtirken, alçak kesimlerde ise güneşli ve ılık hava sürecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.