Prof Dr.Mehmet Salih Yıldırım Kimdir? Nerelidir?

Prof Dr.Mehmet Salih Yıldırım Kimdir? Nerelidir?
20. ve 21. dönem Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. dönem hükümetlerinde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım kimdir?nerelidir? işte o detaylar!

Şırnak’lıların gönlünde taht kuran Akademisyen, tıp profesörü, Bakan, siyaset ve devlet adamı, Şırnak eski milletvekili Mehmet Salih Yıldırım kimdir?

1943’te Şırnak’ta doğdu. Babasının adı Yakup Bey, annesinin adı Rahime Hanımdır. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde iç hastalıkları uzmanlığı eğitim gördü. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniği Kardiyoloji Enstitüsü Başasistanlığı yaptı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Dicle Üniversitesi Tıp fakültelerinde Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nda profesör öğretim üyesi olarak çalıştı. Diyarbakır, Mardin, Siirt Tabip Odası Başkanlığı, Diyarbakırspor Kulübü Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı Başkanlığı yaptı.

edcwrmixoaarw-e.jpg

Mehmet Salih yıldırım ne iş yapar?

Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım daha sonra siyasete girerek, 1996-2002 yılları arasında Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkan Yardımcılığı ile MKYK üyeliği yaptı. TBMM XX. Dönem (24 Aralık 1995 - 18 Nisan 1999) Genel Seçimleri ile XXI. Dönem (18 Nisan 1999 - 3 Kasım 2002) Genel Seçimleri’nde ANAP listesinden Şırnak Milletvekili seçilerek Parlamento’da yasama görevi yaptı. Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığındaki (55. Hükümet, 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999) ANA-SOL-D Koalisyon Hükümeti ile Bülent Ecevit’in Başbakanlığındaki (57. Hükümet, 28 Mayıs 1999 - 18 Kasım 2002) DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti’nde GAP’tan sorumlu devlet bakanlığı görevinde bulundu. İngilizce bilen Yıldırım evli ve 5 çocuk babasıdır. Akrabaları Şırnak’ta olan Yıldırım, Ankara Çankaya’da oturmaktadır.

3.jpegMehmet Salih Yıldırım (d. 1943, Şırnak, Türkiye), Türk doktor, akademisyen ve siyasetçi.

1943'te Şırnak'ta doğdu. İlkokulu Sason'da, Ortaokulu Beşiri'de, Liseyi ise Siirt'te bitirdi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1967 yılında mezun oldu. İç Hastalıkları dalında ana ihtisas, Kalp ve Damar Hastalıkları dalında Üst ihtisas yaptı. Yurt içi ve Yurt dışında öğretim elemanı olarak çalıştı. Çok sayıda yerli ve yabancı yayını bulunmaktadır. Diyarbakır -Mardin -Siirt Bölge Tabip Odası Başkanlığı, Diyarbakır Spor Kulübü Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Vakfı Başkanlığı, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

kapak.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.